Anavatan Partisi Lideri Mumcu, DP ile birleşmenin gerçekleşmemesiyle büyük bir fırsatın kaçırıldığını söyledi. Mumcu, "Sayın Ağar ve benim Türkiye’ye özür borcumuz var" dedi. Mumcu partisinin artık müstakil olarak ihtimalleri değerlendirmekte özgür olduğunu vurguladı.

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Demokrat Parti çatısı altında bütünleşmenin gerçekleşmemesi nedeniyle üzgün olduğunu belirterek, "Sayın Mehmet Ağar ve benim Türk milletine bir özür borcumuz vardır. Ben kendi adıma milletimden özür diliyorum. Tarihi bir fırsat kaçırıldı" dedi. Demokrat Parti ile bütünleşme sürecinin şu ana kadar gerçekleşememiş olmasından büyük üzüntü duyduğunu belirten Mumcu şöyle konuştu:

İYİ NİYETİM YETMEDİ

Ben kendi adıma iyi niyetim ve fedakarlığım yetmediği için, belki bundan da daha fazla şeyler varken bunu öngörememiş olduğum için, kendi sorumluluğumu kabul ederim ve ülkemden özür dilerim. Kamuoyunun süreci çok iyi anlamadığını görüyorum. Ama kimseyi suçlamak istemiyorum. Yazık olmaktadır. Türkiye’nin geleceğine yazık olmaktadır. Türkiye’nin ortada buluşması lazımdır. Uçlara savrulan bir ülkeyi orta buluşturacak bir cazibe merkezi yaratmaya mecburuz.

ÖCALAN BENZETMESİNE DE ÖZÜR

Dün (önceki gün), günün koşullarının gerginliği içinde bir gazetecinin bana sorduğu, bana bir hayli provokatif gelen bir soruya bir cevap verdim. Yansıma biçimine baktığımda, öfke içinde söylediğim bu sözlerin, öfkem ne kadar haklı olsa da haklı olmadığımı bana göstermiştir. Öfkemde haklıydım, ama sözlerimde haklı değildim. Bunun için başta hak sahibi olmak üzere, bu beyanımdan incinen herkesten özür diliyorum.

Ümit ÇETİN/ANKARA / HÜRRİYET