Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a geldi.


Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama, resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a geldi.


Obama'yı, Uluslararası Kral Halid Havalimanı'nda, Riyad Prensi Halid bin Bender bin Abdulaziz, yardımcısı Turki bin Abdullah bin Abdulaziz, ABD'nin Riyad Büyükelçisi Joseph W. Westphal ve elçilik yetkilileri karşıladı.


Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Obama'nın onuruna resepsiyon verildi.


Obama, Veliaht Prensi Salman bin Abdulaziz, Dışişleri Bakanı Prens Suud el-Faysal, Veliaht Prensi yardımcısı Prens Mukrin bin Abdulaziz ve üst düzey yetkililer tarafından verilen resepsiyonun ardından Kral Abdullah ile bir araya geldi.


SPA'nın haberine göre, Obama ve Kral Abdullah bin Abdulaziz, başta Suriye ve Filistin olmak üzere bölgesel ve uluslararası sorunları görüştü. Liderler ayrıca iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme yönünde atılabilecek adımları ve çeşitli alanlardaki iş birliği konularını masaya yatırdı.


Veliaht Prensi Selman bin Abdulaziz, Dışişleri Bakanı Prens Suud el-Faysal, Velihat Prens Yardımcısı Mukrin bin Abdulaziz, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD'nin Riyad Büyükelçisi Josehp W. Westphal, Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ve her iki taraftan üst düzey yetkililer de toplantıda hazır bulundu.


(AA)