KAHRAMANMARAŞ’ın Pazarcık ilçesine bağlı Narlı beldesi yakınlarında geçirdikleri trafik kazası sonucu yaralanan Artvin-Arhavi Gençlik merkezi öğrencileri tedavilerinin ardından yeniden memleketlerine doğru yola çıktı.

Kahramanmaraş’ta 14-15 Nisan tarihlerinde yapılan ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın düzenlediği Gençlik Merkezleri arası Türk Halk Müziği ve Türk Halk Oyunları Grup yarışmalarına katılan ekiplerden birisi olan Artvin-Arhavi Gençlik Merkezi öğrencilerini memleketlerine götürmekte olan midübüs, yağan yağmur nedeni ile kayganlaşan yoldan çıkarak tarlaya girmiş ve yan yatmıştı. Meydana gelen kazada yaralanan 23 öğrenci çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, bunlardan 5’i hariç tamamı taburcu edildi. 5 öğrenci ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından memleketlerine gönderilecek.

Kaza nedeni ile zorunlu olarak kentte kalan ve her türlü ihtiyaçları Valilik tarafından karşılanan öğrenciler, Kahramanmaraşspor Kulübü’ne ait otobüsle Artvin’e gitmek üzere 16 Nisan Pazartesi günü akşam saatlerinde tekrar yola çıktılar. Kafileyi; Vali Yardımcısı Abdullah Şahin ve Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri uğurladı. Bu arada, küçük sıyrıklarla kazayı ucuz atlatan öğrencilerin bir hayli durgun ve moralsiz oldukları gözlendi.

Kaza yapan otobüste yeden kaptan olan Yalçın Çakar (48) kazaya yolun bozuk olmasının neden olduğunu öne sürerek; “ 1972’den beri araba kullanırım ilk defa böyle bir şeye şahit oldum. Aracı ben kullanmıyordum. Burada yol ve iklim şartları ile ilgili bir olay. Sürücüden kaynaklanan bir kaza değil bence. Normal bir hızla gidiyorduk, çift yol ayrımından sonra tek yollu bir yola düştük. Hızımız 65-70 falandı. Normal şekilde iniyorduk. Ben öndeydim çünkü. Yol; balık sırtı misali araba devamlı yatıp kalkıyordu. Bir anda kaptan arkadaşımızın elinden direksiyon çıktı, yapacak bir şey de yoktu. Direksiyondaki arkadaşımızda 25 yıllık şofördür, bence bir kabahati yoktu. Çevreden de en küçük yağışlarda bu tür kazaların olduğu söylendi. Böyle tehlikeli bölümlere işaretler konmaz, sürücüler uyarılmaz mı?” diye sordu.

Kazaya uğrayan yaralılardan Tolga Özgümüş ise (18) kazayı pek fark edemediklerini belirterek, otobüsün bir anda yoldan çıkarak yan yattığını söyledi. Bu arada diğer otobüste bulunan Arhavi’li öğrenciler arkadaşlarının kazaya uğraması karşısında kendilerinin de adeta şoke olduklarını söylediler. Arhavi ekibi Kahramanmaraş’a iki araçla toplam 61 kişilik bir kafile ile gelmişti. (AJANS 46-WWW.KANAL46.TV)


(YASAL UYARI: Bu sayfada yer alan haber ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Aksine davranış aynı zamanda emek hırsızlığıdır ve hakkımızı helal etmiyoruz.)