Terör örgütü PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’nda yer alan PKK açıklamasına göre, 13 Ağustos’ta ilan edilen ve 20 Ağustos’ta sona ereceği bildirilen tek taraflı eylemsizlik kararı, yaşanan bazı gelişmeler üzerine önümüzdeki hafta yapılacak açıklamaya kadar uzatıldı.

PKK açıklamasında, “13 Ağustos’ta ilan ettiğimiz süreli eylemsizlik sürecinin, bugün son günüdür. Bu süreç, şiddetin eksik olmadığı ve oldukça gerilimli bir süreç olarak yaşanmıştır. Buna rağmen önemini korumaktadır. Bu çerçevede yaşanan bazı gelişmeleri ve yeni durumları değerlendirmek üzere önümüzdeki hafta içinde konu hakkında kararımızın açıklanması tarafımızdan uygun görülmüştür. Açıklama yapılana kadar eylemsizlik süreci geçerli olacaktır” denildi. Açıklamada ayrıca, Doğu ve Güneydoğu’da okulların boykot edilmesi çağrısı da yapıldı.

Okul boykotu fiyasko

Milli Eğitim Bakanlığı, BDP’nin destek verdiği, “kürtçe eğitim için okul boykotu”nun etkisinin görülmeyecek kadar az olduğunu bildirdi. Bakanlıktan dün yapılan açıklamada bazı okullarda eğitim-öğretime katılım oranının yüzde 90’ı aşarak geçen yılın da üzerine çıktığı belirtildi. Açıklamada “Boykotun genel etkisi görülmeyecek kadar az olup illerin ve ilçelerin durumuna göre yüzde 1 ile yüzde 2 civarında olduğu tespit edilmiştir” denildi. (Hürriyet)
Editör: TE Bilisim