Abdullah Öcalan'la birlikte PKK'lı militanları tek tek selamlayan bu kadın Gülten Kışanak mı?


Terör örgütü PKK'nın asker, polis ve sivil halka yönelik saldırıları artarken Sabah Gazetesi, Ufuk Emin Köroğlu imzalı haberde tartışılacak bir fotoğraf yayınladı.


 İstihbarat birimlerince örgüte yönelik operasyonlarda ele geçirilen fotoğrafta örgüt lideri Abdullah Öcalan ve bir kadın sıraya dizilmiş PKK'lı teröristleri denetliyor. Öcalan'ın Şam'daki karargâhında 1997 yılında çekildiği öne sürülen fotoğraftaki kadının, bugün BDP'nin Eşbaşkanı olan milletvekili Gültan Kışanak olduğu iddia edildi. 

 

Fotoğrafta, teröristler gibi giyindiği gözlenen kadının Öcalan ile birlikte örgüt militanlarının tek tek elini sıktığı görülüyor. Terör örgütü lideri Öcalan, fotoğrafın çekildiği tahmin edilen "Yoğunlaştırma Evi" adlı karargâhtan PKK'yı yıllarca idare etmişti.

 


BDP'li Vekil'in bu fotoğrafı tartışılıyor

 

BDP Milletvekili Gültan Kışanak ile ilgili BDP'den şu açıklama geldi:

 

"Eş Genel Başkanımız sayın Gültan Kışanak'la ilgili bir takım iddialar ileri sürülmüş, iddialara dayanak olarak da bir fotoğraf yayınlanmıştır." denilen açıklamada, "Bu haber eğer yapılmadan önce sayın eş başkanımızdan bilgi alınmış olsaydı daha objektif ve doğru bir haber yayınlanmış olurdu." ifadesine yer verildi.

 

Söz konusu fotoğrafın 1994'te çekildiği aktarılan açıklamada, "Eş Genel Başkanımız Sayın Kışanak, o tarihte günlük yayın yapan Özgür Ülke Gazetesi'nin Yayın Koordinatörlüğü görevini yürütmekteydi. Kendisi bir foto muhabiri ile birlikte röportaj yapmak üzere Şam'a gitmiş ve o fotoğraf da orada çekilmiştir.

 

Söz konusu röportaj Özgür Ülke Gazetesi'nde yayınlanmıştır. Bu tamamen bir gazetecilik faaliyeti olarak gerçekleşmiştir. Olayın gerçek yönü bu iken, fotoğrafı veren istihbarat servislerinin amaçları doğrultusunda haber yapılması her şeyden önce bir gazetecilik faaliyeti değildir. Bu haberin gazetecilik meslek etik kurallarıyla bağdaşır hiçbir yanı bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.