Kastamonu'nun Tosya ilçesi Çaybaşı köyünde yaşayan 99 yaşındaki eski pehlivanlardan Mehmet Kasap’ın oy pusulası ayağına geldi.


1 Kasım milletvekili seçimlerinde oy kullanmak için Çaybaşı Köyü İlkokulu’na giden 99 yaşındaki eski pehlivan Mehmet Kasap, rahatsızlığı nedeniyle seçmen sandığının bulunduğu okulun 2.katına çıkamadı.
Torunu tarafından okul bahçesine arabayla getirilen Mehmet Kasap oy kullanmakta ısrar edince sandık görevlileri oy pusulası ve mührü okul bahçesinde rahatsızlığı nedeniyle araç içinde beklemekte olan Mehmet Kasap’ın yanına getirdiler. Sandık görevlilerini karşısında gören Mehmet Kasap duygulanarak ağladı.
Sandık görevlilerine teşekkür eden bir dönemin yenilmez pehlivanlarından Mehmet Kasap, oyunu kullandıktan sonra torunu tarafından evine götürüldü.
Mehmet Kasap’ın torunu, “Dedem sabahın erken saatlerinde vatandaşlık görevini yerine getirmek için hazırlandı. Biz kendisine rahatsız olduğunu söylesek de dedem ısrarla oyunu kullanmak istedi. Ben de dedemin hatırını kıramayarak arabayla okul bahçesine getirdim. Fakat dedem astım hastası olduğu için okulun 2. katına çıkamadı. Sandık görevlilerine durumu izah ettik, onlar da oy pusulasını aşağı indirerek dedemin oyunu kullanmasına yardımcı oldular” dedi.


(İHA)