Kağıthane'de geçirdiği trafik kazasında şehit olan motosikletli polis memuru İlhan İlmeç (27) düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Aslen Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nden olan 2 yıllık polis memuru İlmeç'in Motosikletli Polis Timi kursunu 10 gün önce bitirdiği ve Yunus ekiplerinde görev yapmaya başladığı belirtildi. İlmeç'in eşinin 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Dün öğlen saatlerinde Kağıthane Talatpaşa Bulvarı'nda motosikletleriyle kaza yapan polis memuru İlhan İmleç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, görev arkadaşı Muzaffer Durmaz ise kazadan yaralı olarak kurtulmuştu. Şehit polis memuru için bugün görev yaptığı Kâğıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene şehit polis memurunun annesi Hüsne, babası Seydi, eşi Sevim, Bayrampaşa Polis Merkezi'nde görevli kardeşi Adem İlmeç'in yanı sıra, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, çok sayıda mesai arkadaşı ve yakınları katıldı.

Şehit Polis memurunun naaşının bulunduğu Türk Bayrağı'na sarılı tabut polis memurlarının omzunda tören alanına getirildi. Cenazenin getirildiği sırada acılı aile göz yaşlarına boğuldu. Tören alanına gelen İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah acılı aileye taziyelerini iletti. Bu sırada aşırı rüzgâr dolayısıyla düşerek çerçevesi kırılan şehit polis memuru İlmeç'in fotoğrafı nöbetçi polisler tarafından kaldırıldı.

Polis memurlarının en büyük görevinin kanunları uygulamak ve toplumda huzuru sağlamak olduğunu söyleyen İstanbul Valisi Muammer Güler, İlmeç ailesine baş sağılığı diledi. Polis memurlarının görevinin zorluğuna ve kutsallığına dikkat çeken Vali Güler, her türlü zorluğa rağmen bu görevin fedakârlıklarla yerine getirdiğini dile getirdi.

Polis memurunun şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ise, şehit polis memuruna Allah'tan rahmet, ailesine ise başsağlığı diledi. Şehitlik makamının herkese nasip olmayacak kadar yüce bir makam olduğunu vurgulayan Cerrah, "Şehit memurumuzun ailesi bizim ailemiz, eşi bizim kızımız, annesi bizim annemiz, babası bizim babamızdır. Emniyet teşkilatı her zaman ailenin yanında olacaktır." ifadesini kullandı.

"DOĞMAMIŞ ÇOCUĞU YETİM KALDI"

Tören sırasında şehit polis memuru İlmeç'in eşi, annesi ve kendisi gibi polis memuru olan erkek kardeşi gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta güçlük çeken aile bireylerini yakınları teselli etti. Şehit polis memuru İlmeç'in eşi Sevim İlmeç'in 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

2007 yılında Etiler Polis Merkezi'nde eğitimine başlayan şehit İlmeç'in 15 Ocak 2007 tarihinde ilk atandığı Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başladığı öğrenildi. İlmeç'in burada Motosikletli Polis Timleri Amirliği'nde görev yapmak için kursa girdiği ve 10 gün önce kursu bitirerek Yunus Timleri'nde görev yapmaya başladığı belirtildi.

Şehit İlmeç'in cenazesi daha sonra tören mangasının omuzlarında cenaze aracına kondu. İlmeç'in cenazesi defnedilmek üzere memleketi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine gönderildi. (Cihan)