Bir süredir Türkiye gündemini birinci sırada meşgul eden kene konusu ne yazık ki Kahramanmaraş'ta da kendisini gösterdi.

Aşırı terleme şikayeti nedeni ile hastaneye başvuran vatandaşın yapılan muayenesinde üzerinde kene görüldü....Bunun üzerine vatandaştan alınan kan örnekleri tahlil için hemen Ankara'ya gönderildi....

Tedavisine başlanan vatandaş ise müşahade altına alındı....Tahlil sonuçlarının yarın gelmesi ile durum netlik kazanacak.....

İŞTE BU ÖNEMLİ HABERİN DETAYLARI

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde A. D. (47) isimli vatandaş, ateşinin yükselmesi üzerine üst solunum yolu şikâyeti ile gittiği ilçe merkezindeki Devlet Hastanesi’ndeki kan tahlil değerlerinin düşük çıkması üzerine yapılan muayenesi sırasında vücudunda kene görülmesi üzerine kent merkezine gönderildi.

Andırın ilçesinden dün gece kent merkezine sevk edilen A. D., Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gözetim altına alındı.

Edinilen bilgiye göre; Andırın ilçesine bağlı Çiçekli köyünde oturan ve rahatsızlığı üzerine başvurduğu Devlet Hastanesi’nden Kahramanmaraş’a sevk edilen A. D., KSÜ Tıp Fakültesi Dahiliye Bölümü Enfeksiyon Bölümü’nde tedavi ve gözetim altına alındı. A. D.’dan tahlil için kan örneği alındı.

KSÜ Tıp Fakültesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Ömer Faruk Kökoğlu, A. D.’dan alınan kanın tahlil için Ankara’ya gönderildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Kan tahlillerinin sonucu yarın (Çarşamba) gelecek. Buna göre Kırım-Kongo kanamalı ateşi olup olmadığı ortaya çıkacak. Şu anda bir şey söylemek için erken. Andırın ilçesinde oturan bu vatandaşımız ateşinin çıkması üzerine başvurduğu sağlık kuruluşundaki muayenesi ve tedavisi sırasında üzerinde kene görülünce çıkartılarak buraya sevk edilmiş. Bu vatandaşın önceden beri başka bir rahatsızlığı da varmış. Kendisi bize yaklaşık 15 gündür terleme şikâyetinin bulunduğu ve artınca hastaneye başvurduğunu anlattı. Ama biz keneden değil, önceki rahatsızlığından şüpheleniyoruz. Ancak; tahlil sonucuna göre durum kesinlik ve netlik kazanacak.”

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Reha Hüdayioğlu da, olayı doğrulayarak; “Şu anda elimizde bir tek bu vaka var. Bize şu ana kadar bundan başka herhangi bir vaka intikal etmedi. Tahlil sonuçlarının gelmesinin ardından da durum kesinlik kazanacak” dedi. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)