Şehitlerin acısını bahane ederek Türkiye’nin birçok yerinde sokağa çıkan bazı gruplar ırkçı saldırılarda bulundu. Uzmanlar kardeş kavgası çıkarmak isteyen provokatörlere dikkat çekti. Prof. Dr. Sedat Laçiner, “Sokaklarda karanlık gruplar var, peşlerine takılmayın” dedi.


Peş peşe gelen şehit cenazeleri halkın yüreğini dağladı. Türkiye’nin pek çok yerinde gösteriler düzenlendi. Ancak bazı yerlerde eylemler provokasyona dönüştü.
İŞÇİLERE LİNÇ GİRİŞİMİ
Ankara Beypazarı’nda Güneydoğu’dan gelen mevsimlik işçilerin kaldığı mahallelerde toplu linç girişimleri yaşandı. Kürt kökenlilere yönelik saldırı haberleri başka il ve ilçelerden de geldi. Erzurum’da bazı grupların kimlik kontrolü yaptığı iddia edildi.
OTOBÜSLER DURDURULDU
Bazı illerde Doğu ve Güneydoğu’ya giden yolcu otobüslerinin önü kesilerek taşlı sopalı saldırılarda bulunuldu. Otobüslerin camları kırıldı. Yolcular mağdur olurken büyük korku ve panik yaşadı.
HDP BİNALARINA SALDIRI
Türkiye genelinde yüzden fazla merkezde Halkların Demokratik Partisi (HDP) teşkilatlarının bulunduğu binalar saldırıya uğradı. Büroların içine kadar giren eylemciler eşyaları ateşe verdi. Bazı binalar kundaklandı.
Uzmanlar milletin artan duygu yoğunluğunu kullanmak isteyen provokatörlere karşı uyardı.  Uluslararası ilişkiler ve güvenlik uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Sokaklarda karanlık topluluklar ortaya çıktı. Gazete ve mahalleler basılıyor. Oyuna gelmeyin" dedi.
Laçine şöyle konuştu;
"Mahalledeki insanlara tepki göstermenin bir faydası yok. İnsanlar, kızgınlıkla televizyon izleyip sokağa çıkmamalı. Tanımadıkları grupların peşinde gitmemeli. Sokaklar çok tehlikeli, provokatörler dolu. PKK bir savaş peşinde, Türklerle Kürtleri savaştırmaya çalışıyor. Suriye'ye benzetilmeye çalışılıyor.
ÖRGÜTÜN İSTEDİĞİ BU
Özellikle batıdaki Türklere büyük sorumluluk düşüyor. Şehitlerin acısını, ilgisi olmayan insanlardan çıkarmak doğru değil. Bu örgütün istediği şey. Durum olağanüstü hale gidiyor. Belki de daha ötesine gidiyor. Oraya doğru gitmesi için özel bir gayret var. Türkiye, bir yere doğru sürükleniyor. Kanaatim odur ki önce olağanüstü hale götürülür, ondan sonra ucu açık riskler var."
Bugün Gazetesi