UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda yarın Trabzonspor ile karşılaşacak Apollon Limassol kafilesi Maçka ilçesi Altındere Vadisi'ndeki Sümela Manastırı'nı gezdi.


Dün kente gelen Kıbrıs Rum kesimi kafilesi, sabah saatlerinde konakladıkları otelden çevik kuvvet ekiplerinin eşliğinde Sümela Manastırı'na gitti.


Futbolcular, teknik heyet ve taraftarlardan oluşan kafile manastır ve çevresinde fotoğraf ve görüntü çekti, manastırı gezerek tercümandan tarihi hakkında bilgi aldı.


Taraftarlarla şapel önünde toplanan futbolcular, yanlarında getirdikleri Yunanistan ile takımlarına ait bayrağı açarak fotoğraf çektirdi.


Takımlarına lehine kısa süre slogan atan taraftarlar, daha sonra futbolcular ve teknik heyetle manastırdan ayrıldı. Manastırın girişindeki alanda yeniden bir araya gelen kafiledekiler, burada bulunan demir masa içerisine mum yakarak dua ettiler.


Kafile, gezinin ardından konaklayacakları otele hareket etti.


Maçka ilçesindeki Altındere Vadisi'nde, Karadağ'ın eteğinde yer alan Sümela Manastırı'nda, 2010 yılından itibaren yılda bir kez Hristiyan Ortodoks'ların ayin yapmasına izin veriliyor.
(AA)