Türkiye, internete sızan Dışişleri toplantısını kimin kaydettiğini ve bu sızdırmayı kimin gerçekleştirdiğine kilitlendi. Bu konuda hükümet kanadından peşpeşe açıklamalar gelirken, en çarpıcı iddia Mehmet Baransu ve @fuatavni'den geldi. Baransu ve @fuatavni, konuşmayı Hakan Fidan'ın kaydettiğini ileri sürdü.


Türkiye, devletin zirvesinin gerçekleştirdiği Suriye toplantısının internete sızmasını konuşuyor. Dışişleri Bakanlığı sızdırmayı yapanların peşine düşerken, bu konuda açıklamalar da peşpeşe geliyor. 


Herkes kaydı ve sızdırmayı kimin yaptığını merak ederken, Davutoğlu'nun 'İnternete sızan konuşmanın yapıldığı odanın Jammerli bir oda olduğunu' açıklaması kafaları daha da karıştırdı. Davutoğlu'nun söz konusu açıklaması üzerine dinlemeyi toplantıya katılan kişilerden birinin yaptığı yönünde iddialar ortaya atıldı.


Ortalığı karıştıracak söz konusu iddialaları, Taraf yazarı Mehmet Baransu ve @fuatavni twitterdaki hesaplarından duyurdu.


@fuatavni, internete sızan toplantıda bulunanlardan Hakan Fidan'ın toplantıyı kaydeden kişi olduğunu ileri sürerek şunları söyledi; "Kesin olan bir şey varsa kayıdın yapan H.Fidan ama kaydı kim sızdırdı bilmiyorum. Fidan artık deşifre olunca feda edilmiş olabilir. Yıllardır H.Fidan katıldığı bütün görüşmeleri kaydeder ve kayıt arşivinde istifler. Arşive ulaşan sınırlı sayıda kişiler var."


"KONUŞMA İRAN'A, İRANCILAR DA SURİYE'YE VERDİ"


Açıklamasında söz konusu konuşmanın önce İran'a sızdırıldığı iddiasında da bulunan @fuatavni "Fidan'ın kayıtları İran'a gitti. Arınç 'Suriye sızdırmıştır çünkü onların işine geliyor' dediğine göre, İrancı'lar kaydı Suriye'ye verdi. En kritik toplantıyı kayda alan Fidan bu kaydı bağlı olduğu İran DMO-KG mensubu istihbaratçı general Seyed Ali Akbar Mirvakili'ye verdi mi? Fidan'ın arşivinden kaydı kim alıp sızdırdı onu Fidan bulsun. Ama biri de Fidan bu kaydı neden yaptı onu bulsun." ifadesini kullandı.


BARANSU: SES KAYDINI YA FİDAN YA ASKER KAYDETTİ 

Taraf yazarı Mehmet Baransu da hükümetten kanadından yapılan açıklamalara dayanarak ses kaydını ya Hakan Fidan'ın yada askerin kaydettiğini ileri sürdü. 


Davutoğlu'nun "Jammer olan odayı dinlemişler" şeklindeki sözlerine değinen Baransu, bu ifadeden yola çıkarak, "Olay anlaşıldı, 4 kişiden birinin üzerinde mikrofon olduğu yüzde yüz. Ya asker ya Hakan Fidan.  Ses kaydını ya içerideki asker ya da Hakan Fidan kaydetti. Kaydeden Askerse savaşa girmemek için, Fidansa cemaate operasyon için sızdırdı" dedi.


Seslerin oldukça net olduğuna dikkat çeken Baransu, twitterdan yaptığı paylaşımda "Sesler o kadar net ki, uzmanlar mikrofondan başka böyle bir kayıt olmaz diyorlar. Söyleyin bakayım mikrofon kimin üzerindeydi?" sorusunu yöneltti.


ROTAHABER