Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Özel Kalem Dergisi tarafından Yılın Valisi seçildi. Derginin 2008 Yerel Yönetim Ödülleri’nde Sosyal Sorumluluk Kategorisi’nde Mikro Kredi Projesi’yle Vali Tanılır, yılın Valisi seçildi.

Tanılır, geçtiğimiz günlerde (19 Aralık Cuma) İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen törenle ödülünü aldı. Mikrokredi Projesi’nin Kahramanmaraş’la anılır hale gelmesinden memnuniyet duyduğunu ve bu projeyi önemsediğini vurgulayan Tanılır “Hanımlara kredi imkanı sağlanarak iş hayatına atılmaları sağlandı. Kahramanmaraş'ta 617 üyeye toplam 398 bin YTL civarında kredi kullandırılırken, yüzde 100'lük bir geri dönüşüm sağlandı.” dedi.

Kahramanmaraş Valiliği Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin bu yıl ilkini düzenlediği Avrupa Konseyi Bölgeler Ödülü yarışmasına Mikro Kredi Projesi ile katılan Kahramanmaraş Valiliği önemli bir başarı elde etmişti. 47 ülkeden yaklaşık 500 proje başvurusunun yapıldığı yarışmada beş proje arasına giren Mikro Kredi ile Kahramanmaraş Valiliği ödül kazanmıştı.

VALİ TANILIR ULUSAL YAYIN YAPAN GAZETE VE AJANS TEMSİLCİLERİ İLE BİRARAYA GELDİ. TANILIR: “MİKROKREDİ’NİN MERKEZİ OLDUK”

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Kahramanmaraş’ta görev yapan ulusal gazete ve ajans temsilcileri ile bir araya geldi.

Kahramanmaraş-Gaziantep Karayolu üzerindeki Mado Evin’de dün akşam gerçekleştirilen toplantıda Tanılır, kentin sorunları hakkında gazetecilerle fikir alış-verişinde bulundu.

Tanılır, Vali Yardımcıları, Hüseyin Kürşad Kırbıyık, Volkan Barış Göçmez, Mustafa Anteplioğlu, ve Servet Güngör’ün yanı sıra Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Bilal Nacar’ın da katıldığı toplantıda, 2008 yılı içerisinde yapılan çalışmalar ve 2009 yılı yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Vali Tanılır, tüm dünyada uygulanan Mikrokredi projesinin Kahramanmaraş’ta da başarıyla yürütüldüğünü belirterek, bu projenin artık Kahramanmaraş’la anılmaya başladığını söyledi.

Projeyle, Avrupa Birliği Bölgesel Yerel Yönetimler Konseyi’nden ödül aldıklarını hatırlatan Tanılır; “Proje, çok güzel şekilde uygulanmaya devam ediyor. Verdiğimiz kredilerde yüzde yüzlük bir geri dönüşüm söz konusu. 2009 yılında da projeye aynı şekilde devam edeceğiz” dedi.

Tanılır, bu tür toplantılarını daha da sıklaştırarak gazetecilerle bir araya geleceğini söyledi. (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim