Türkiye, tarihinin karanlık dönemleri ile hesaplaşmaya devam ediyor.

Bayrampaşa Cezaevi’nde 12 tutuklunun öldüğü 55 kişinin de yaralandığı ‘Hayata dönüş’ operasyonu olarak bilinen 'Tufan Operasyonu' planıyla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Bakırköy Adliyesi'ne gelen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyeleri, 11 yıl sonra ortaya çıkan ‘Tufan Operasyonu’ belgesi ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Aralarında dönemin üst düzey askeri yetkililerinin de bulunduğu toplam 29 kişi hakkında suç duyurusu dilekçesi hazırlayan ÇHD üyesi avukatlar, Bakırköy Adliyesi'ne geldi.

Adliye önünde basın açıklaması yapan ÇHD üyesi avukat Güçlü Sevimli, daha önce ‘Hayata Dönüş’ davası görülürken ortaya çıkan ‘Tufan Operasyonu’ belgesi hakkında mahkemeye başvurduklarını ifade ederek, ancak yaptıkları suç duyurusunun mahkemece kabul görmediğini açıkladı.

‘Hayata Dönüş’ davasında mahkemenin suç duyurusunu kabul etmemesi üzerine söz konusu belgeyle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Sevimli, “Tufan Operasyonu ile ilgili suç duyurusunda bulunmaya geldik. 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde operasyonla ilgili açılan davanın 2. celsesinde dosyaya Bayrampaşa özel müdahale yani Tufan planı girdi. Bu planla ilgili yapılan suç duyurusunu mahkeme kabul etmedi. Biz de bu yüzden şimdi kendimiz suç duyurusunda bulunmaya geldik." şeklinde konuştu.