Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz Ankara'da yakalandı. Ergenekon'un 6. dalgası öncesinde yurtdışına kaçan ve bir süredir aranan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün bu sabah Ankara'da özel bir hastanede olduğu haberleri üzerine güvenlik güçleri alarma geçti.

Arandığını öğrenince Rusya'ya kaçtığı ileri sürülen ve hakkında yakalama emri bulunan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, bu sabah Ankara'nın Balgat Semti'ndeki bir özel hastanede bulunduğu haberleri yayıldı. Saat 09.00'dan itibaren hastaneye çok sayıda polis ve asker geldi. Levent Ersöz'ün içerde bulunduğu bilgisini alan güvenlik güçleri çevrede önlem alarak beklemeye başladı ve ardından yakalandı. Ersöz'ün hastanede Mehmet O.Gülcü ismi ile tedavi olduğu öğrenildi.

Levent Ersöz, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı yapmış ve Bilecik'deki 2'nci Jandarma Er Eğitim Tugayı Komutanlığı'ndan emekliye ayrılmıştı.

RUSYA'DA BULUNUYORDU

6'ncı dalga operasyonundan bir gün önce Rusya'ya gittiği ortaya çıkan Ersöz hakkında, mahkeme tarafından 'yakalama' kararı çıkarılmıştı. Bu kararın ardından bazı gazetelere telefonla bilgi veren emekli Tuğgeneral Ersöz, danışmanlığını yaptığı şirketin işlerini takip etmek üzere Rusya'da bulunduğunu ve bir süre sonra Türkiye'ye döneceğini belirtmişti.

Emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek, emekliliğini ardından kaleme aldığı kitapta Levent Ersöz'ün yazılı olmayan talimatıyla Ankara'daki bazı üst düzey asker ve siyasilere ait telefonları dinlediğini açıkladı. Ersöz'ün adı albay olarak görev yaptığı dönemde Silopi kayıpları olayıyla da gündeme geldi. Emekli Orgeneral Şener Eruygur'a yakınlığıyla biliniyor.