Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde bir kişi, "Bahçende papaza ait altın heykel var" diyerek evine gelen şahıs tarafından dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Türkoğlu ilçesine bağlı Göllühüyük köyünde meydana geldi. İhsan D. isimli şahıs, Hacı Mehmet Gül sahte ismiyle Adnan Ağaoğlu'nun evine gelerek, "Bahçende papaza ait altın heykel var, istersen sana yardımcı olabilirim" dedi. İhsan D., Ağaoğlu'nun teklifi kabul etmesinin ardından, "Sakın dışarı çıkma, hemen geliyorum" diyerek arabasının bagajında bulunan ve topraktan yeni çıkmış süsü verilen 3 adet sahte heykeli Ağaoğlu'na gösterip, sahte heykelleri kendisine teslim etti. Papazla irtibata geçeceğini söyleyen İhsan D., bunun için Ağaoğlu'ndan 160 YTL aldıktan sonra köyden ayrıldı. 1 hafta sonra Ağaoğlu'nu arayan İhsan D., "Papazla görüştüm, heykelin bulunmasından dolayı çok memnun oldu. Şu anda kendisi İsviçre'de. 2007 model Mercedes araçla geliyor ve 10 bin YTL'ye aracı sana verecek" dedi. İhsan D., daha sonra İbrahim Ağaoğlu'nu yeniden arayarak, "Mercedes otomobilin devir işlemleri için acilen 5 bin YTL'ye ihtiyacımız var" dedi. Bunun üzerine Ağaoğlu, belirtilen parayı İhsan D.'nin hesabına havale etti. 1 hafta sonra İbrahim Ağaoğlu'nu yeniden arayan İhsan D., bu sefer de plaka işlemleri için 5 bin YTL'ye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Dolandırıldığını anlayan Ağaoğlu, Türkoğlu İlçe Jandarma Komutanlığı'na müracaat etti. Bunun üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, yaptıkları incelemede Çankırı'da da buna benzer bir olayın yaşandığını anlayınca, İhsan D.'nin fotoğrafını Ağaoğlu'na gösterdi. İhsan D.'yi teşhis eden Ağaoğlu, şikayetçi oldu.

Jandarma ekipleri olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatırken, bu tür dolandırıcılık olaylarının birçok ilde aynı şebeke tarafından yapıldığı bilgisine ulaştı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
Editör: TE Bilisim