Gece boyunca devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Ak Parti Genel Başkan Yarımcısı Mahir Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Cihat Sezal, Habibe Öçal Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör ile birlikte Müftülük meydanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

ŞUBAT AYININ BÜYÜK ÖNEMİ VAR

Meydanın yarına hazır olduğunu dile getiren Ünal şöyle konuştu; “Yarına hazırız. Meydan hazır, gençler hazır, emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bugün Kahramanmaraş büyük bir heyecanla liderini, genel başkanını, Cumhurbaşkanını bekliyor. Aylardan Şubat, daha öncede hatırlarsanız Cumhurbaşkanımız 16 Nisan referandumu öncesi 17 Şubatta buradaydı. Şimdi de Cumhurbaşkanımız 23 Şubatta burada olacak. Şubat ayının Kahramanmaraş için önemli bir özelliği var. Biz 12 Şubatta şehrimizin kurtuluşunun 99. Yıl dönümünü kutladık. Biz biliyoruz ki; Kahramanmaraş’ın kurtuluş ruhu, 12 Şubat ruhu aynı zamanda bu ülkenin bağımsızlığının, istiklalinin, istikbalinin ocağı olan bir ruh. Ve 15 Temmuz’un ruhu, 12 Şubat’ın ruhu, Sütçü İmam’ın ruhu, Ömer Halisdemir’in ruhu bu milletin harman olduğu tek potada eridiği önemli bir simge ve semboldür. Onun için Şubat ayı Kahramanmaraş için çok önemi ve kıymeti var. Yarın bu ruhun bizim bağımsızlık, istiklal, istikbal ve bugüne kadar verdiğimiz mücadelenin lideri ve bağımsızlığımızın şahsında tecessüm ettiği Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız burada bizimle olacak. Gençler büyük bir coşku ile yarını bekliyorlar. Aynı zamanda tüm ilçelerimizden gelecek olan arkadaşlarımız da büyük bir heyecanla yarını bekliyor.

AK PARTİ BÜYÜK BİR AİLEDİR

Tabiki gençlerimiz yarın Cumhurbaşkanımızla hepsi resim çektirmek istiyor. Bizde burada milletvekillerimiz, il başkanımız, büyükşehir belediye başkan adayımız, bir taraftan sahada seçim çalışması yapıyoruz. Çünkü 31 Mart büyük bir gün, 31 Mart milletin sandıkta bütün dünyaya vereceği cevabın günü. Biz ilçe ilçe, mahalle mahalle Ak Parti teşkilatlarıyla çalışıyoruz. Yarın Cumhurbaşkanımızın burada olması da bütün ilçelerimize bu çalışmalarda büyük bir enerji, coşku verecek. Ak Parti çok büyük bir ailedir. 2 milyon teşkilat mensubu ile 11 milyon parti üyesi ile çok büyük bir ali. Ve bu ailenin tek bir derdi var, o da Türkiye’yi geleceğe taşımak. İstikrar devam etsin, Türkiye büyüsün, çocuklarımız daha iyi bir dünya da yaşasın. Gençlerimiz birbiri ile diğer ülkelerdeki gençler ile rekabet etsin, bunun mücadelesini veriyoruz. Kahramanmaraş bu anlamda ikinci üniversitesine kavuştu. Kahramanmaraş bugüne kadar 30 milyar yatırım ile Cumhurbaşkanımızdan her isteğimizi aldık. Çünkü Kahramanmaraş’a özel bir sevgisi var. Kahramanmaraş’a güzel müjdeleri olacak. Havaalanımız bitti. Şu anda işliyor ama resmi açılışını yapmadık.

İLİMİZİ ULAŞIM MERKEZİ YAPACAĞIZ

Havaalanımızı hızlı tren garı ile buluşturacağız. Havaalanımızın yanına hızlı tren garının yanına aynı zamanda otobüs terminalimizi yapıp Kahramanmaraş’ı bir ulaşım merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Uluslararası gümrüklü bir havaalanı yapmak istiyoruz. Sadece İngiltere’de 100 bin Kahramanmaraşlı yaşıyor. Fransa’da, Almanya’da yurt dışında yaşayan kardeşlerime sesleniyorum, ‘Kahramanmaraş’a direk uçabilecekleri günlerde gelecek.’

HEDEFİMİZ BU MİLLETE HİZMETKAR OLMAK

Biz AK Parti olarak vekillerimiz ile teşkilatlarımız ile tek bir derdimiz var. Bu aziz milletin bize verdiği görevi layıki ile yerine getirmek. Bu aziz millete hizmetkar olmak. Kahramanmaraş’ta dün bunun heyecan olarak, mücadele olarak, kavga olarak, merkeziydi, bayrağıydı, sancağıydı. Yarın da öyle olacak. Birliğimiz ve beraberliğimiz ile Kahramanmaraş’ı daha nice güzel yıllara taşıyacağız.

ÇOK GÜZEL BİR TAKIM OLUŞTURDUK

Takımın başında Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hayrettin Güngör var. Türkiye’de Belediyeciliğin duayeni. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politikalar Kurulu Üyesi. Yine ilçelerimiz de her bir belediye Başkanımız rüştünü ispat etmiş, çalışkanlığı ile gayreti ile kendini ispat etmiş arkadaşlarımız. Cumhurbaşkanımızla hükümetimizle, büyükşehirle, ilçe belediyeler ile Kahramanmaraş’ımızın tamamını kucaklayıp, iş birliği güç birliği adım adım Kahramanmaraş’ımızın her köşesini her bucağını beraberce ayağa kaldıracağız. Bu bizi heyecanlandırıyor. Bu bizi umutlandırıyor. Çünkü insanı insan yapan, derdi, davası, hayali ve amacıdır. Bizim bir amacımız var. Nedir o amacımız? Bu şehri 2023 yılına 2071 taşımak. 10-20 sene sonra bizim çocuklarımızın bizi hatırlayıp, bize dua etmesi. Başka bir derdimiz yok. Çünkü güzey yad edilmekten başka duayla anılmaktan başka bir servet yoktur-. Hepsi gelip geçicidir. Partimizle teşkilatımızla beraber bir hoş sada bırakmak.”

Ünal konuşmanın ardından sahada incelemelerde bulunarak partililerinin selfie çekim teklifini geri çevirmedi.