BBP eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, "Adalete güvenmek istiyorum" dedi.

Malatya Adliyesinde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan'a oğlu Furkan'la birlikte 4 saat ifade veren Yazıcıoğlu, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının yeniden soruşturma başlattığını hatırlatan Yazıcıoğlu, "Yeniden başlatılan bir soruşturma kapsamında buraya geldim. Savcılarımız konuyu araştırıyorlar. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını istiyoruz. Adalete güvenmek istiyorum" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, soruşturmadaki gizlilik nedeniyle yapılan görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi veremeyeceğini kaydetti.

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili dosya Kahramanmaraş'tan Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığına gönderilmiş, Yazıcıoğlu ile 5 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili soruşturmayı Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı yürütmeye başlamıştı.

Malatya Özel Yetkili Savcısına İfade Veren Yazıcıoğlu Elazığ'a Geldi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ve oğlu Furkan Yazıcıoğlu, Malatya özel yetkili savcısına müşteki sıfatıyla ifade verdikten sonra Elazığ'a gelerek BBP 1'nci sıra milletvekili adayı avukat Selami Ekici ve partilileri ziyaret etti.

Elazığ BBP il binasında milletveki adayı ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun avukatı olan Selami Ekici ile partililer tarafından karşılanan Gülefer Yazıcıoğlu, burada yaptığı açıklamada dava süreci ile ilgili gazetecilere bilgi verdi. Malaya Özel Yetkili Savcısı ile görüşmek üzere geldiklerini belirten Yazıcıoğlu, "Avukatımız Selami bey ile birlikte oradaydık. Oradan da buraya partili arkadaşlarımıza destek olmak ve onlarla birlikte olmak için Elazığ'a geldik. Dava süreci kamuoyunun da bildiği gibi özel yetkili savcıda, şu anda. Bugün 4. 5 saate yakın bir süre özel yetkili savcı beyle görüştük, onun sorularını cevaplandırdık. Ama şu aşamada sizlerle paylaşabileceğim bir durum yok. Ne kadar sürer onu da bilemiyorum, çünkü savcı beyin takdirine ve onun araştırmalarına kalmış bir şey. Bakacağız ve göreceğiz bizde" dedi.

Parti olarak Seçim sürecinde her yere gitmeye çalıştığını ifade eden Gülefer Yazıcıoğlu, "Elimizden geldiğince oğlumla birlikte, bazen oğlum, bazen de ben, değişik illere ziyaretlerimiz oluyor. Partili arkadaşlarımızla birlikte çalışmalara devam ediyoruz. Tabi ki ziyaretlerimiz olacak, bundan sonra da olacak. İnşallah Allah'ın izniyle de partimizi belli bir noktaya taşıyacağız hep birlikte. Şimdi çalışmalarımızı değerlendirecek olursak şöyle söyleyeyim size; Biz iktidar partileri gibi devletten para alarak yapmıyoruz bu işi. Kendi cebimizden çıkarttığımız paralarımızla yapıyoruz ve var gücümüzle çalışıyoruz. Allah'ın izniyle de iyi gidecek, bu seçimlerin sürpriz partisi olacağımıza inanıyorum. Başaracağız, sizlerle birlikte Allah'ın izniyle. Adaylık düşünmedim çünkü sağlık problemlerim vardı. Artı bir de bu dava süreci var biliyorsunuz. Onun için aday olmadım ama bizim bir davamız var hepimizin. Bu dava sadece Muhsin Başkan'ın davası değil, hepimizin davasıydı. Bizim davamızın olduğu her yerde canımızla, başımızla her yerde, her zaman varız Allah'ın izniyle biz" diye konuştu.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun avukatı ve BBP Elazığ 1'nci sıra milletvekili adayı Av. Selami Ekici ise davanın daha önce Kahramanmaraş savcılığınca yürütüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Dava, Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülüyordu iki yılı aşkındır. Ama partimiz ve ailenin girişimleriyle, bu işin devlet güvenliğini ilgilendiren bir mesele olduğunu defaten dile getirdik ve hukuki girişimlerde bulunduk. Netice itibariyle dosya Malatya'da özel yetkili savcıya geldi. Şu anda da özel yetkili savcı soruşturmasına devam etmektedir. Bugün de yaklaşık 4. 5 saat müşteki sıfatıyla yenge hanımın ifadesini aldı. Savcı beyin dosyayı çok titiz bir şekilde incelediğini müşahede ettik ve buna sevindik. Çünkü dosyanın kamuoyuna yansımayan önemli kısımları da var ve savcı bey görüşmemizde inşallah dosyada gizlilik kararı aldıracağını burada açıklamak istiyorum. Bu ilgide ilk kez bizim vasıtamızla açıklanıyor. Dosya bundan sonra büyük ihtimalle mahkeme karar verirse gizli olarak yürüyecek. Biz netice itibariyle hukuki süreçte ısrarlıyız. Biz hukuki süreçte ısrarlıyız ve netice itibariyle hukuk ile netice alacağımıza inancımız tamdır. Biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Gerek Muhsin Yazıcıoğlu'nun şahsi davası olan kaza süreciyle ilgili olan dava sürecini gerekse de Muhsin Yazıcıoğlu'nun bize bırakmış olduğu milletin muktedir iktidarını gerçekleştirme idealini sonuna kadar götürmeye kararlı olduğumuzu, buradan kamuoyuna duyurmak istiyorum. "