Askeri yetkililer, terör örgütü YPG/PKK’nın sıkça saldırı düzenlediği Fırat Kalkanı Bölgesinde yer alan Tel Rıfat’ta güvenliğin sağlanması için Rus yetkililer ile görüşmeler yapıldığını kaydetti.

Tel Rıfat’a yönelik YPG saldırılarının engellenmesi için Rusya ile ortak devriye üzerinde çalışıldığı ve görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

İDLİB’TE ORTAK DEVRİYE İÇİN GÖRÜŞÜLÜYOR

Askeri yetkililer, İdlib’te Rusya ile başlatılan devriye çalışmalarının ikincisi için de koordineli olarak çalışmaların Rusya ile sürdüğünü kaydetti. Söz konusu devriyelerin müşterek (ortak) yapılması için de görüşmelerin sürdüğü ifade edildi.

“S-400 VE F-35’LERDE AKSAMA YOK”

Askeri yetkililer, “Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerinin alınması durumunda F-35 projesinin iptal edileceği yönündeki” haberleri hatırlatarak, “F-35’de ilk iki uçağın Türkiye’ye karşı gelmesi Kasım ayında planlanıyor. Burada bir aksaklık yok. ABD’deki pilotlarımız ve teknisyenlerimizin eğitimleri planlandığı şekilde devam ediyor” dedi. S-400’ler de de herhangi bir aksaklığın bulunmadığını bildiren yetkililer, sistemin Temmuz ayında Türkiye’ye teslim edilmesi ve Ekim Kasım aylarında kurulmasının planladığını söyledi.

YESİSTEMİNİ ASKERLİK 

Yeni askerlik sisteminde merak edilen bir diğer konu, çalışmanın yasalaşmasıyla aktif olarak kışlada bulunan askerleri etkileyip etkilemeyeceği... Sistem üzerinde çalışmanın sürdüğünü belirten askeri yetkililer, “Nihai çalışma Cumhurbaşkanlığı’nın onayından geçip, Meclis’te yasalaşmasıyla netleşecek. Bölgedeki güvenlik durumuna, TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda bu konuda karar verilecektir. Çalışmanın Nisan ayında Meclis gündemine gelmesi planlanıyor” dedi.

54 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, son bir ayda PKK/KCK terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda, 1'i gri listede olmak üzere toplam 54 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Kaynak: Milliyet