AKŞAM POSTASI:
KAHRAMANMARAŞ'IN PARLAYAN YENİ YILDIZI…

Türkiye'nin yeni Barış Mançosu, hemşerimiz Kemal Kutlu bu Perşembe ATV'de. Kahramanmaraşlı genç sanatçı Kemal Kutlu her Perşembe günü ATV'de Ana haber bülteninden sonra yayınlanacak olan “Şöhret Okulu” adlı dizisinde rol alacak.
Köyden büyük şehirdeki konservatuvara gelen, değerleri bozulmamış, diğerlerince hor görülen, yetenekli, müzisyen “Maraşlı Delikanlı” rolünü canlandıracak olan Kutlu, Kahramanmaraş'ın tanıtımı için elinden geleni yapacağını söyledi.


KAHRAMANKENT:
VALİ ATIŞ: NARLI BELDESİNDE HİSSEDİLEN DEPREM BİR HASARA NEDEN OLMADI”

Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, Pazarcık ilçesine bağlı Narlı beldesinde hissedilen hafif şiddetteki depremin bir hasara neden olmadığını söyledi. Atış, yaptığı açıklamada, saat 01.37'de yaşanan hafif şiddetteki depremin merkezinin Narlı beldesi ve şiddetinin 3.5 olduğunu kaydederek, ''Deprem nedeniyle bir hasar ya da sıkıntı yaşanmadı'' dedi.

AKDENİZ:
ABDULHAMİTHAN CAMİİ 2009'DA HAZIR!

Abdulhamithan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Faruk Şirikçi:"camimiz; eğitim salonları, oyun alanları, kütüphane, aşevi, taziye mekanı, şadırvan, morg, gasilhane ve 300 araçlık otoparkıyla küllüye görünümünde olacak" dedi. Kahramanmaraş'ta temeli 1993 yılında atılan ve 15 bin kişilik kapasitesiyle Türkiye'nin üçüncü büyük camisi olma özelliğini taşıyan Abdulhamithan Camii'nin, 2009 yılında tamamlanacağı bildirildi.

HABERCİ:
HAVA KİRLİLİĞİ KORKUTUYOR

Uzmanlar, özellikle hastayken işyerine gitme zorunluluğu varsa mutlaka basit tıbbi hijyenik maske takılması gerektiğini belirtiyor. Son aylarda özellikle büyük şehirlerde hava kirliliğinin artması, solunum yolu enfeksiyonlarının daha ağır seyretmesine neden oluyor.

KAHRAMANMARAŞ’IN SESİ:
UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

CHP İl Başkanı Avukat Selim Sümen; “Uğur Mumcu’nun nezdindeki tüm devrim ve demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş il örgütü düzenlediği anma töreniyle Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu ölüm yıldönümünde andı.

YORUM:
PAZAR GÜNÜ KAR GELİYOR

Türkiye, bugünden itibaren batı bölgelerinden başlamak üzere etkili bir hava kitlesine giriyor. Meteoroloji uzmanları, Pazar günü Kahramanmaraş'ta da kar yağışının beklendiğini bildirdiler. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, yaptığı açıklamada, yağışlı sistemin, bugünden itibaren batı bölgelerinden başlayarak Türkiye'yi etkisi altına alacağı bildirirken, yağışların Ocak ayı mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini belirttiler.

KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN:
KAHRAMANMARAŞ'IN SİYASİ TANSİYONU

Dünyanın neresine giderseniz gidin o kentte yaşayan halkın nabzını tutmaya kalksanız siyasi tansiyonunu kolaylıkla ölçersiniz. Halkın siyasetle ilgili düşünceleri son derece net ve şeffaftır. Bu görüntü kent yönetimlerine de büyük oranda yansır. Ancak Kahramanmaraş’ta bu durum alışılmışın dışında bir farklılık ortaya koymuştur yıllar yılı.

OBJEKTİF:
DOKTORLARDA LAZER OLUR

Lazer ameliyatı ile 20 senedir kullandığı 6 derecelik gözlük ve kontak lense veda ederek gözlüksüz yaşama merhaba deminin mutluluğunu yaşayan Dr. Mehmet Ali Düzkale "Dün ameliyat olmama rağmen bugün gözlük kullanmadan uzaktaki yazıları dahi okuyorum, Otomobil kullanıyorum. Kısacası günlük yaşamımı gözlüksüz olarak sürdürüyorum. Şu anda 6 derecelik gözlükten kurtulmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

MEMLEKET
30 YILLIK MUHTAR KALBİNE YENİK DÜŞTÜ

Kahramanmaraş'ta 30 yıldır Favzipaşa Mahallesi'nin muhtarlığını yürüten 63 yaşındaki İsmet Şerbetçi, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

HAZIRLAYAN: YUSUF TAŞ [AKŞAM POSTASI]