Yunan basınında, Türkiye ile Yunanistan'ın Ege'deki konularda anlaşmaya yakın oldukları iddiası yer aldı.
Atina'da yayımlanan Kathimerini gazetesi, ismini açıklamadığı "diplomatik çevreleri" kaynak gösterdiği haberinde, "Ege konusunda tüm konuları kapsayan toplu bir 'paket çözüm' henüz kesinleşmemekle birlikte, tarafların bu konuda bazı ilkeler üzerinde anlaşmaya vardıklarını" ileri sürdü.
To Vima da "Her iki taraftan da hiç kimsenin şu ana kadar mutabakata varılanlarla ilgili ifşaatta bulunmadığını, ancak bu konuda öne çıkan senaryoya göre tercih edilen çözümde Yunan karasularının, adaların çevrelerinde daha sınırlı olmak üzere, bazı bölgelerde 12 mile varacak şekilde inişli çıkışlı olarak genişletilmesinin öngörüldüğünü" iddiasına yer verdi.
Haberde, "Yapılan hesaplamalara göre, bu formül ile pratik olarak Ege'nin yüzde 80'inden daha azının Yunanistan'ın kontrolüne verildiği, Lahey Adalet Divanı'na gidilmesi durumunda da bu şekilde bir karar çıkacağının sanıldığı" öne sürüldü. (Mynet)
Yunan basını: Oldu bu iş!

YORUM EKLE
1
YSK'nın HSYK seçimleri kararı açıklandı
2
Gül ve Erdoğan 'Asrın düğünü'ne katıldı
3
Kılıçdaroğlu beş gün daha düşünecek...
4
Üniversiteden atılan öğrencilere af geliyor...
5
Avrupalı sağcı partiler Türkiye'ye karşı birleşti!
6
Kadıköy'de 24 yıllık bir gelenek bozuldu!...
7
DİKKAT: Bozuk paralar toplanacak!
8
Elektrik, su ve emlak vergisi borçları da yapılandırılıyor!
9
Yük taşıyan işçi 5'inci kattan düşüp öldü!
10
KAYIP: 13 yaşındaki Cuma Coşkun aranıyor!..
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:14

GÜNEŞ
07:39

ÖĞLE
12:47

İKİNDİ
15:22

AKŞAM
17:44

YATSI
19:04
SIRADAKİ HABER