Operasyonun bölgede dağınık gruplar halinde konuşlu bulunan yüzlerce PKK 'lı grubu etkisiz hale getirmeye yönelik olduğu öğrenildi.


PKK'nın 11 Eylül 2011'de gerçekleştirilen ancak büyük zayiat verdikleri Şemdinli baskınının üstünü örtmek için Şemdinli ve Çukurca'da eş zamanlı baskın planları yaptığını belirleyen güvenlik güçleri bu yönde önlemler aldı. PKK'nın asker ve polise yönelik bilgileri kaçakçılık yapan kişilerden aldığını tespit eden güvenlik güçleri, plan dahilinde teröristlerin Kuzey Irak'taki Hakurk, Ari, Avaşin-Basyan, Hınere, Kanirash kamplarından Şemdinli ve Çukurca bölgesine geçiş yaptığını saptadı. PKK'lıların Şemdinli bölgesinde Günyazı Köyü, Tanyolu mezrası ile İran sınırı, Yiğitler ve Bağlar Köyleri, Kayalar Köyü Mağaraönü mezrası ile İran sınırı, Durak, Korgan, Çatalca Köyü Soğuksu Mezrası ile İran sınırı, Boğazköy ile Yaylapınar köyleri arasında kalan bölgeler ile Şemdinli merkez Altonsu Köyü çevresi olduğu belirlendi.

GRUPLAR DAĞINIK

Bu bilgiler çerçevesinde başlatılan operasyonların hedefindeki önemli bölgelerden biri de Yiğitler Köyü kırsalı. Bölgede 50 kişilik bir grup var. Örgütün en çok eleman bulundurduğu yerlerse İran sınırı yakınındaki Şemdinli Dağı bölgesi. Burada Hakkâri bölgesindeki eylemleri gerçekleştiren 120-150 PKK'lı faaliyet gösteriyor. Hakkari 'deki eylemleri gerçekleştiren gruplar burada bulunuyor.


Şemdinli'de Öveç, Boğazköy ve Mağaraönü'de askeri operasyonların yoğunlaştığı bölgeler. Bu üç bölgede 270 ile 350 arasında PKK'lı gruplar halinde bulunuyor.


SABAH GAZETESİ