Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle:
İstiklal Harbimizi başlatan ve zafere taşıyan Meclis bu Meclis'tir. Darbeler ve muhtıralar, vesayetle zayıflatılan Meclisimiz, milletinden aldığı güçle yine ülkemizi demokrasi rayına oturtmuştur. Vekillerle yapacağımız kahvaltılı toplantıları 24 Haziran'da yeniden başlatıyoruz. Biri İstiklal Harbi'nde biri 15 Temmuz'da olmak üzere iki defa gazilik unvanıyla şereflenen Meclisimiz zorlu dönemlerden geçmiştir. 

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Hamdolsun, Türkiye tüm sıkıntıların üstesinden gelerek, bütün saldırıları boşa çıkardı. Bağımsızlığımızdan taviz vermeyeceğimizi bütün dünyaya ilan etti. Lağım çukuru diye ifade edilen iftiraların ve onları ortaya atan mahfilerin peşinden gitmek, ancak kendini oraya layık görenlerin işidir. Milletten umutlarını kesenler, gırtlaklarına kadar iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemiş olacak ki, şimdi de suç örgütlerine bel bağlamış durumdalar.

'MİLLETİMİZLE BİRLİKTE GÖĞÜSLEDİK VE AKAMETE UĞRATTIK'

Ülkemize, ne şu veya bu dış gücün ne onların piyon olarak kullandığı örgütlerin ne de içeride bu kirli senaryoya gönüllü figüran yazılanların istikamet çizmesine izin verdik. 

Bizim tek pusulamız aziz milletimizdir, milletimizin ihtiyaçları ve talepleridir.

AK Parti'yi ısrarla kirli senaryolarının içine yerleştirmeye çalışanlara sessiz kalacak değiliz. Bunlarla göğüs göğüse mücadele edenler bizleriz. 

Biz terör örgütleriyle, suç örgütleriyle mücadelemizi, sınırlarımıza yönelen tehditleri, egemenliğimizi hedef alan saldırıları, birilerinin yardımıyla değil, milletimizle birlikte göğüsledik ve akamete uğrattık.

Bugün dünyada ülkemize uluslararası alanda iftira atan, suç yamamaya çalışan kesimlere baktığımızda, arkalarında üç-dört örgütün bulunduğunu görürüz.

YEMİNLİ ÜLKE DÜŞMANLARI

Geçmişte çeşitli suç çetelerinin mensuplarının iddialarını biz dikkate almadık bile. Yeminli ülke düşmanlarının iftiralarını Meclis'e taşınmasına ısrar edenlere üzülüyoruz. Bugün bizim ülkemiz için yaptıklarımız ortadadır. İşte geçen hafta yeni bir gaz rezervi müjdesini milletimizle paylaştık.  Suç örgütü iftiralarıyla kaybedecek zamanımız yok

Türkiye’nin geleceği adına en küçük bir projelerini, programlarını, gayretlerini, hatta hayallerini duymadıklarımızın, örgütler üzerinden tedavüle sokulan senaryoların üzerine balıklama atlamalarının takdirini milletimize bırakıyoruz.

İKİNCİ MİLLİ MAÇI AZERBAYCAN'DA ALİYEV KARDEŞİMİZLE İZLEYECEĞİZ

Önümüzde Türkiye - İtalya maçı var, bunu da çok çok önemsiyoruz. Takımımızın başarıyla dönmesi halinde Azerbaycan'da ikinci maçı Aliyev kardeşimizle izleyeceğiz, programımızı öyle yaptık. Önceki gün AK Gençlik E-Spor turnuvasının finalinde gençlerimizle birlikteydik. Ülkemizden 2165 oyuncumuz ve takımımız iştirak etti. E-spor gibi alanlar 30 yaş altı gençlerimiz arasında yaygınlaşıyor. Gençlerimizin ilgisini yakından takip ediyor, E-Spor'un kurumsallaşması için adımları atıyoruz. Fiber hat uzunluğumuzu 460 bin km'ye çıkardık. Ülkemize çağ atlatacak 5G teknolojisini kısa sürede Türkiye'ye kazandırmakta kararlıyız. Fiber hatları daha da uzatacağız. Bizden sonra gelenler bizi geçti. Bu uzunluğu süratle daha da artırmamız lazım.

Yerli otomobil konusu planladığımız şekilde yürüyor. Her yerde harıl harıl fabrikalar açılmaya devam ediyor. Eğitimde okul öncesinden üniversiteye kadar çok güçlü bir alt yapı sistemi kurduk.

Ülkenin ve milletin hayrını her projeyi engelleyerek çevrecilik yapılmaz. Çevrecilik daha önce başlamış işleri durdurmak hiç değildir. Diğer şehirlerimizi bu tür insafsızlıklara terk etmeyeceğiz.

MÜSİLAJ SORUNU

Nasıl Haliç'i tertemiz yaptıysak, inşallah bu müsilaj belasından da İstanbul'umuzu temizleyeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hemen harekete geçti. Denetimler ise yoğunlaştırıldı.

Bugüne kadarki tecrübelerimize dayanarak, Marmara'yı koruma eylem planını açıkladık. Alakalı illere genelge gönderildi. Kıyılarımızı bu tehditten korumak için bilimin desteğinin önemini biliyoruz. Müsilaj meselesine kalıcı çözüm getirme hususundaki yol haritamızı içeren Stratejik Planımızı da üç ay içerisinde inşallah tamamlıyoruz. İstanbul'daki arıtma tesislerini törenle durduran, metro inşaatlarını betonla kapatan, pek çok yerde çöp toplamaktan bile aciz olan bu zihniyetin keyfine ülkeyi terk edemeyiz. Partisine bakmaksızın, işini yalamayan kurumların eksiğini kapatmaktan çekinmeyeceğiz. Kanal İstanbul'un inşasına ise başlıyoruz. Ekolojik koridorlara ev sahipliği yapacak bu proje İstanbul'un göz bebeği olacak.