İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA) Devlet ve Hükümet Başkanları Konseyi Yedinci Toplantısı'na katılmak amacıyla Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye hareket etti. İsrail basınındaki haberlere göre Herzog, Tel Aviv’den kalkan Azerbaycan Hava Yolları’na ait tarifeli bir uçakla seyahatini gerçekleştirdi.

Azerbaycan'da Okullarda Başörtüsü Tartışması: Paşazade Konuştu
Azerbaycan'da Okullarda Başörtüsü Tartışması: Paşazade Konuştu
İçeriği Görüntüle

KARADENİZ ROTASI YERİNE TÜRKİYE GÜZERGAHI TERCİH EDİLDİ

Uçuş verileri, Herzog'un seyahat sırasında Türk hava sahasını kullandığını gösteriyor. Bölgedeki güvenlik riskleri ve Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle tehlikeli kabul edilen Karadeniz üzerindeki daha uzun güzergah yerine, uçağın Türkiye üzerinden Bakü’ye ulaştığı görülüyor. Tarifeli yolcu uçağı, bu rotayı izleyerek emniyetli bir şekilde hedefine ulaştı.

TÜRK YETKİLİLERDEN HAVA SAHASI KULLANIMINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Gelişmeler üzerine ANKA Haber Ajansı'nın sorularını yanıtlayan bir Türk yetkili, İsrail makamlarının hava sahası kullanımı için Türkiye’den herhangi bir resmi talepte bulunmadığını bildirdi. Herzog'un bir devlet uçağı yerine sivil ve tarifeli uçuşu tercih ettiğini belirten yetkili, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) kurallarına dikkat çekti. Yetkili, sivil havacılık standartları gereği tarifeli uçuşlardaki yolcu listelerinin ülkelerle paylaşılmadığını vurguladı.