İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve bazı siyasetçilere yönelik kaset komplosunun şüphelisinin Ankara’da yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile önemli bir operasyonu duyurdu.
FETÖ’CÜ ŞÜPHELİ ANKARA’DA YAKALANDI
Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre, CHP eski Genel Başkanı merhum Deniz Baykal ile bazı siyasetçilere ve milletvekillerine ait olduğu öne sürülen müstehcen içerikli görüntülerin internet ortamında yayımlanması, ses ve görüntülerin kayda alınması, telefonların usulsüz bir şekilde dinlenmesiyle ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında bir şüpheli tespit edildi. İlgili şüphelinin, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçlarından arandığı, ayrıca FETÖ’nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ve FETÖ üyeliği suçlarından toplamda üç ayrı aranma kaydının bulunduğu belirlendi.
EMNİYET AMİRİ İKEN İHRAÇ EDİLDİ
Şüpheli, 2008-2014 yılları arasında İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görev yapmış ve 2016 yılında emniyet amiri olarak görevdeyken ihraç edilmiştir. Yapılan titiz çalışmalar sonucu, şüphelinin Ankara’da gizli bir bölmede saklandığı ve burada yakalandığı bildirildi. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nün Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlükleriyle koordineli olarak gerçekleştirilen operasyon sonucunda şüpheli yakalandı.
OPERASYONU GERÇEKLEŞTİREN EKİBE TEŞEKKÜR
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinin ardından, Ankara Valisi, operasyonu koordine eden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyona katılan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Yerlikaya, FETÖ'cülere karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, “FETÖ’cüleri tek tek yakalayacağız” şeklinde bir açıklama yaptı.
BÜYÜK BİR ADALET YÜRÜTÜLÜYOR
Bakan Yerlikaya’nın yaptığı bu açıklama, FETÖ ile mücadelenin sürdüğünü ve devletin bu tür suçların üzerine kararlılıkla gittiğini bir kez daha gözler önüne serdi.