Megakent, sonbaharın en sert hava dalgalarından birine teslim oluyor. Cumhuriyet Bayramı coşkusunun hemen ardından bastıran kapalı gökyüzü ve yüksek nem, yerini şiddetli yağışlara bırakıyor. Meteoroloji yetkilileri, fırtınayla birleşecek gök gürültülü sağanaklar karşısında sarı kodlu alarm durumuna geçti. Şehrin üzerini kaplayan kara bulutlar, milyonlarca öğrenci ve velide aynı soruyu gündeme taşıdı: Yarın okullar açık mı?

DOKUZ BÖLGEDE YAĞMUR ALARMI: METEOROLOJİ RİSK HARİTASINI PAYLAŞTI

Hava sıcaklığının 14 dereceye kadar gerilediği İstanbul’da, nem oranı yüzde 96 sınırını zorluyor. Meteoroloji verilerine göre; İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Sakarya ve Yalova aksında metrekareye yer yer 75 kilogramı bulan aşırı yağış düşme ihtimali bulunuyor. Saatteki hızı 60 kilometreyi bulacak rüzgarın; ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar yaratabileceği öngörülüyor.

MEGAKENTİN RİSK ALTINDAKİ İLÇELERİ BELİRLENDİ

AKOM ve İSKİ ekipleri olası su baskınlarına karşı teyakkuz seviyesini en üste çıkarırken, yağışların ve fırtınanın en yoğun hissettireceği noktalar sıralandı:

Sürücülerin gizli buzlanma, su birikintisi ve görüş mesafesinde azalmaya karşı takip mesafesini artırmaları önemle hatırlatılıyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN TATİL KARARI GELDİ Mİ?

Sarı kodlu uyarılara ve fırtına beklentisine rağmen, İstanbul Valiliği cephesinden şu ana kadar derslerin iptal edildiğine dair resmi bir duyuru yapılmadı. Mevcut durumda 30 Ekim Cuma günü eğitim-öğretim faaliyetleri kesintisiz devam edecek. Valilik kanadından gelebilecek her türlü son dakika gelişmesi anlık olarak duyurulacak.