Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremler 10 ilde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden oldu.

Elbistan'a Dev Yatırım: 12 Yeni Fabrika 1.5 Milyar TL'ye Kuruluyor! Elbistan'a Dev Yatırım: 12 Yeni Fabrika 1.5 Milyar TL'ye Kuruluyor!

Yaşanan felaketin ardından ilk günden itibaren Kahramanmaraş’ta ciddi çalışmalar gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerin yeme içme problemini en iyi şekilde çözmeye çalışırken, mobil duş alanlarını da çözdü.

Kullanım ömrünü tamamlayan otobüsleri mobil duş, berber ve çamaşırhaneye dönüştürerek deprem bölgesine daha önce gönderen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta 100 kişi kapasiteli duş ve çamaşırhane merkezi kurdu.

Konu ile alakalı sosyal medya hesabından açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Gezici otobüs duş, çamaşırhane ve berberin ardından TIR'lardan dönüştürerek Kahramanmaraş yerleşkemizde sabitlediğimiz duş ve çamaşırhane merkezimiz yarın faaliyete başlıyor. Aynı anda 100 kişi kapasiteli merkezimizle kentin hijyen sorununu büyük ölçüde gidermiş olacağız” dedi.