Havaalanı ve demiryolu gibi ulaşım imkanlarının olmadığı Çorum, otomotiv devi Alman Volkswagen firmasının Türkiye'ye yapacağı yeni yatırımı "ulaşım imkanlarının yetersiz olması" nedeniyle kaçırdı. 7 sektörde üretim yıldızı olan Kahramanmaraş’ın ise adının ikinci kere geçmesi kentte bayram havası estirdi. Yaklaşık 6 bin kişinin iş sahibi olacağı yatırımda ise bazı şartların arandığı da öğrenildi.  Bir süre önce Türkiye'de fabrika kurma kararı alan Alman otomotiv devi Volkswagen'in, Türkiye’ye 1.3 milyar euroluk yatırım yapacağı ve kurmayı planladığı fabrika için de Manisa’yı seçtiği iddiaları kentte heyecana neden oldu. Kurulacak fabrikanın yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtilirken, Alman devinin de bir takım talepleri olduğu öğrenildi. İş dünyası Manisa'nın doğru bir tercih olduğunu belirtirken vatandaşlar da yapılacak yatırımın hem Manisa hem de Türkiye için önemli olduğunu söyledi.
TÜRKOĞLU LOJİSTİK MERKETİ
Öte yandan Manisa içinde bazı sorunların olduğu konuşulurken Kahramanmaraş’ın 2 milyon ton kapasiteli lojistik merkezinin olması parça ve montaj adına hayati rol oynuyor. WV grup masada bulanan Kahramanmaraş kartına ise sıcak baktığı belirtiliyor. Bunun yanı sıra Tekstil şehri olan Kahramanmaraş’ta üretilen kumaşların WV araçlarda kullanılması da masada ki diğer seçenekler arasında yer alıyor.  
FİRMADAN KONUT TALEBİ
Yaklaşık 1,3 milyar euroluk yatırımla en az 5 bin kişiye istihdam sağlanacağı öğrenilirken Volkswagen'in sosyal alan, konut, eğitim binaları gibi birçok talebinin olduğu belirtildi. Firmanın konut talebi üzerine Yunusemre Belediyesi ve OSB'nin görüşmelerde bulunduğu öğrenilirken, fabrikanın kurulacağı alanın resmi olarak açıklanmamasına rağmen yerinin de belirlendiği iddia edildi.