Kahramanmaraş aynı tabloyu 2007 yılında yaşamıştı. Önce Bölge Hastanesi olarak yapılan sonra şehir hastanesi ismi koyulan 400 yataklı Necip Fazıl Hastanesi sağlam zemin yerine Dünya’nın en büyük fay hattına 2 km uzaklıktaki bataklık alana yapıldı.
Dönemin siyasetçileri tarafından önce eski havaalanı (diş hastanesinin bulunduğu alan) bölgesine yapılması planlanan ve son anda yeri değiştirilerek yapılan imar planı tadilatı ile belirli çevrelerin arsalarının değer üstüne değer kattığı mevcut yerine yapılmıştı.

Hastanenin mevcut alanı Dünya’nın en büyük Türkiye’nin ise en tehlikeli fay hattına 2 km uzaklığa sahip olurken, zeminin yumuşaklığı hastanenin kolanlarında derin yaralar açtığı gözlemlendi. Küçük sarsıntılarla ve zemine oturma işleminin devam etmesiyle kolanlardaki derin çatlaklar sıvalarla giderilirken, olası bir depremde Necip Fazıl Hastanesinin ayakta kalmasının zor göründüğü de bizzat deprem ve yer bilimciler tarafından resmi olmasa da gayri resmi olarak açıklanıyor.

Aynı tablo Pazarcık’ta da kendini gösterdi. Pazarcık’ta Hastane arazisinin kazı işlemlerinde 1 metreden su çıktı. Doğu Anadolu Fay Hattının Gölbaşı ile Türkoğlu segmenti arasındaki 89 km’lik alanda bulunan tüm yerleşim yerleri büyük tehlike altında olurken Pazarcık Devlet hastanenin yer seçiminin ise bataklık bölgesine yapılması bir rantı daha gündeme getirdi.
Pazarcık Yeni Devlet Hastanenin yapılacağı alan bataklık, bu hastane küçük sarsıntıda bile ters dönebilir. Yapacağınız düzmece zemin sağlamlaştırma çalışmaları kurtarmaz. Kanal 46 olarak uyarıyoruz, bu hastane çevresinde kimlerin arazileri var?
Bu hastanenin bataklığa yapılması devletin milyonlarını toprağa gömecekken kimleri daha da çok zengin edecek?
Pazarcık’taki bu usulsüzlüğe dur diyecek bir siyasetçi veya bürokrat var mı?
Bu hastanenin imar tadilatını veya planını kim nasıl yapacak?
Kamuoyu adına yetkililerden cevap bekliyoruz…