Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi eski Özel Kalem Müdürü Ar-Ge ve Enerji Şube Müdürü Abdurrahman Bağcı dün bir grup arkadaşıyla gezinti amaçlı Göksun İlçesine bağlı Ericek Mahallesi sınırlarında bulunan 3 bin rakımla Ericek dağına çıktı.

Göksun’un kırsal mahallesi Ericek’ten ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte traktörle yola çıkan Bağcı, bu girişimini de sosyal medya hesabından duyurdu. Berit dağına çıkan Bağcı’nın kayalık alandan Karagöl’ü izlediği sırada dengesini kaybederek yuvarlanarak yaralandığı öğrenildi. Grupta bulunan arkadaşlarının durumu bildirmesi üzerine bölgeye jandarma, UMKE ve AFAD, jandarma ve koruculardan oluşan 50 kişilik ekip sevk edildi.

Olayın İl Jandarma Komutanlığına bildirilmesiyle bölgeye askeri helikopter sevk edildi. 7 saatlik aramanın ardından kayalıklarda bulunan Bağcı, Helikopterin sarp araziye inememesi nedeniyle Bağcı, güvenli bölgeye taşındı. Buradan helikoptere bindirilen Bağcı, Kahramanmaraş Havalimanı'na götürüldü

Havaalanında bekleyen Ambulans tarafından KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Bağcı’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı, sağ ayağında kırık tespit edildiği öğrenildi.

Dün gece 7 saatlik kurtarma operasyonunun ardından Helikopterle hastaneye kaldırılan Bağcı’nın olay yeri ilk görüntülerini ise Kanal46 ulaştı.

Editör: TE Bilisim