Kahramanmaraş'ta dev operasyon! 6,5 ton kaçak tütün ele geçirildi Kahramanmaraş'ta dev operasyon! 6,5 ton kaçak tütün ele geçirildi

Türkiye'nin yaş sebze ve meyvede önemli üretim merkezleri arasında Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz haftalarda başlayan sofralık zeytin hasadının ardından şimdi de yağlık zeytine geçildi. Kahramanmaraş'ta  yetiştirilen zeytinin hem iç piyasada hem de dış piyasada rağbet görmesi, üreticinin yanı sıra ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor. Yeni yeni bahçelere giren işçilerin bir kısmı el tarağıyla, bir kısmı da elektrikli çırpma aletleri ile hasadı gerçekleştiriyor.

Yere serilen brandalara dökülen zeytinler, daha sonra işçiler tarafından yapraklarından ayıklanarak kasa ve torbalara doldurulup yağ fabrikalarına götürülüyor. Fabrikaya gelen zeytinler önce kazanlara dökülüyor, daha sonra aspiratörden geçirilip yıkanmasının ardından kırıcıya giriyor. 2 saat kırıcıdan geçen zeytinler, zahmetli yolculuğunu tamamlatıp yağa dönüşüyor.Kahramanmaraş'ta ise Sarayaltı Zeytinyağ markası  sofralık olarak tüketiciye sunuyor.

Sarayaltı Zeytinyağları Kurtuluş, Demirciler Çarşısı No:53/A, 46080 Dulkadiroğlu/Kahramanmaraş'ta hizmet veriyor