Tüm dünya Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesi karşısında tebrik mesajları yayınlarken, Sağlık Bakanlığı emrindeki bir doktorun sürece katkı yapması yerine, süreci baltalamaya çalışmasının altındaki gerçek ise merak konusu oldu.

Kahramanmaraş’ta aile hekimi olarak görev yapan Dr. Lütfi T.’nin sosyal medya hesaplarından Korona Virüs sürecinde Sağlık Bakanlığı aleyhine yaptığı paylaşımlar vatandaşlar tarafından tepki çekti. Dr. Lütfi T.’nin özellikle Pandemi sürecinde görev yaptığı Sağlık Bakanlığının başarılı çalışmalarını görmezden gelip, vatandaşları provokeye yönelik ima cümleleri hayretle karşılandı.

Şubat ayında görevli olarak bir kafile ile kutsal topraklara giden Dr. Lütfi T.’nin Pandemi sürecindeki akıl almaz paylaşımları, kafilenin dönmesiyle başladı. Koronavirüs’ün Anadolu’ya bulaşmasındaki nedenlerden biri de Umreciler olarak gösterilirken, Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüsle mücadele çerçevesinde umrecilere yönelik aldığı tedbirleri acımasızca eleştirilmesi Truva atını hatırlattı.

DOKTOR, BU OLUMSUZ PAYLAŞIMLARIYLA KİME HİZMET EDİYOR?

Kutsal topraklara giden umrecilerin sağlığından sorumlu olarak Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen Dr. Lütfi T., dönüşte kafileyle birlikte Ankara’da Kredi Yurtlar Kurumuna ait bir öğrenci yurdunda karantinaya alındı. Bir doktor olarak virüsün hızla yayıldığını bildiği halde bağlı bulunduğu Sağlık Bakanlığının aldığı tedbirlere isyan eden Doktor T., öğrencilerin kaldığı yurdun umreciler için uygun olmadığını belirtti. Odalarda TV’nin de olmadığından şikâyet eden Dr. T. Yurt personelinin öğrencilere davrandığı gibi kendilerine davrandığını beyan etti.

SAKİNLEŞTİRMEK YERİNE İSYANA TEŞVİK ETTİ

Karantina sürecinde kendi ve yurtta kalan diğer misafirlerin sağlığı için alınan tedbirlere isyan eden Doktor Lüfti T. Kızılay’ın verdiği yemekten de yakındı. Sosyal medya hesaplarından akıl almaz paylaşımlarıyla bir sağlıkçıya yakışmayan paylaşımları yapan Dr. T. ‘UMRECİLERİN SABRINI DA BİTİRDİLER: AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORLAR’ ifadesini paylaşarak, umrecileri sakinleştirmek yerine isyana teşvik eden imada bulunması şaşkınlık yarattı.

UMRECİLERİN YAKINLARINI TEDİRGİN ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Aynı paylaşımının devamında umrecilerin sağlığı için karantinaya alındığı gerçeği bilinirken, karantina da kalmalarına isyan eden ve kaldığı yurdu beğenmeyen Dr. Lütfi T.’nin ‘ŞİMDİ GÖZALTINA ALINMA GİBİ İSİMLER ANONS EDİLİP UMRECİLER GÖTÜRÜLÜYOR’ paylaşımını yaparak yurtta kalan umreciler ve yakınlarını tedirgin etmeye yönelik paylaşımlarının altındaki gerçeğin ise ne olduğu merak uyandırdı.

SAĞLIK BAKANLIĞI GÖRMEZDEN Mİ GELİYOR

Paylaşımlarda Pandemi sürecinde başarılı sınav vererek gönülleri fetheden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı, Sağlık Camiası ve devletin diğer kurumlarını hedef alan olumsuz paylaşımlarıyla dikkatleri bir anda üzerine çeken Dr. T. İle ilgili şuana kadar hiçbir soruşturmanın açılmaması ise merak konusu oldu. Bağlı bulunduğu Bakanını ve teşkilatını acımasızca eleştiren Dr. Lütfi T.’yle ilgili Pandemi sürecinde halkı greve, düzensizliğe karşı tahrik ve teşvik edecek paylaşımlarıyla alakalı Kahramanmaraş Valiliği ve Emniyetinin ise şuana kadar bir çalışma yapıp yapmadığı sorusu cevap beklemeye başladı.

KAMUOYU ADINA SORUYORUZ

  1. Sağlık Bakanlığımızın ve ülkemizin koronavirüsle ilgili başarısını tüm dünya kabul edip tebrik mesajları atarken, Bakanlık emrinde görevli Dr. Lütfi T’nin bu olağan üstü kriz döneminde hangi etkenle bakanlığın uygulamalarına karşı halkı tahrik ve teşvik etmektedir.
  2. Dr. Lütfi T. Sağlık Bakanlığınca umre için resmi görevlendirilmişken, umrecileri sakinleştirmek yerine karantina uygulamasına karşı greve, düzensizliğe tahrik ve teşvik etmesi normal midir?
  3. Kendi çalıştığı kurumu ve bakanını bu kadar acımasızca eleştirmeye devam eden bu doktoru kimler neden koruyor?
  4. Kriz döneminde görevli ve sorumlu olduğu umrecileri ve toplumu tahrik etmesine, Pandemi Eylem Planının tedbirlerini etkisizleştirmeye yönelik yaptığı çalışmalara rağmen Kahramanmaraş Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı bu olumsuz çalışmaları neden görmezden geliyor.
  5. Dr Lütfi T. bu olumsuz paylaşımları yaparak kime hizmet ediyor?