Kahramanmaraş Sanayici ve İşadamları Derneğinin kongresinde Dernek Ünvanında değişikliğe gidildi. Toplumsal ve kurumsal cinsiyet eşitliği sağlamak amacıyla Dernek ünvanında geçen ‘İşadamları’ ibaresi ‘İşinsanları’ olarak değiştirildi.

KASİAD Hizmet binasında gerçekleşen kongrenin divan başkanlığına İşinsanı Hanefi Öksüz üyeliklere ise Ahmet Duran Balsuyu, Abdulkadir Kurtul ve Ahmet Kamil Şirikçi seçildi. Divanda bir konuşma yapan İş İnsanı Öksüz, Kasiad’ın Kahramanmaraş’taki iş dünyasını temsil eden en güçlü ve en önemli sivil toplum örgütü olduğunu söyledi.  Kasiad’ın 24 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Öksüz, divanda bulunan arkadaşlarının da bu dernekte başkanlık yaptığını anımsattı. Sekiz yıl başkanlık yapan Ali Arpasatan’a teşekkür eden Öksüz; Mikail Utlu’yu da tebrik ederek başarılı olacağına inandığını belirtti.

GENÇLERİMİZİN ENERJİSİNDEN İSTİFADE ETMELİYİZ

Öksüz; “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada gençlerimizin bu camiaya kazandırılarak onların enerjisinden istifade etmek en önemli amacımız olmalıdır. Bugün görevi tamamlamış olan Ali Arpasatan başkanında üzerinde durarak vurguladığı birliktelik konusundaki düşüncesine aynen katılıyorum. Birliktelik kültürünün temelinde iyi niyet yatmaktadır. Birlik ve değişim bu kültürün oluşmasında etkilidir. Şehrimiz sanayisinin büyüme ve gelişmesi için birlik kültürüne ihtiyacımız vardır. Tek başımıza değil, birlikte büyümek için istişare ederek, uyum içinde çalışmak sureti ile daha yüksek yerlere gelebilecek örnek ve öncü bir sanayi çatısı oluşturabiliriz.” dedi.    

KENT LOBİSİ İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK ŞART

(KASİAD) Başkanlığını 8 yıl yürüten İşadamı Ali Arpasatan’ın ardından yeni kongre ile İşadamı Mikail Utlu Kasiad’ın yeni başkanı oldu. Tecrübeli ve genç isimleri bir araya getiren kongrede konuşan KASİAD Başkanı Ali Arpasatan Birlik ve beraberliğin Kahramanmaraş için çok önemli bir olgu olduğuna vurgu yaparak, Birlik ve Beraberlikten yana olmak sadece KASİAD olarak kendilerinin değil tüm kentin önceliği olması gerektiğini söyledi. Arpasatan birlik ve beraberlikte ancak kent lobisi oluşturabileceklerini de sözlerine ekledi.

OYUNUN KURALLARI DEĞİL OYUNUN KENDİSİ DEĞİŞTİ

Kongrede tüm üyelerin tamamının oyunu alarak Kahramanmaraş Sanayici ve İşinsanları Derneğinin yeni başkanı seçilen Mikail Utlu ise 2 dönemdir yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı KASİAD’da yönetim kurulu başkanı olarak devam etmesinden çok mutlu olduğunu belirtti. Kasiad olarak kente katma değer sağlamak için çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceklerini belirten Başkan Utlu; “Hepimizin malumu ve günceli olduğu üzere, global anlamda etkisini gösteren pandemi koşulları ve bu koşulların getirmiş olduğu, iş ve sosyal alanda kalıtsal değişiklikler, halihazırda var olan dinamik koşulları geri dönüşsüz bir şekilde evirmiştir.  Değişimin hızı geometrik olarak artmış, Oyunun kuralları değil oyunun kendisi değişmiş, değişimi yönetmek her zamankinden daha zorlu ve kaçınılmaz hale gelmiştir. Tam da bu noktada uluslar düzeyinde kartların yeniden dağıtıldığı, güç dengelerinin yeniden belirlendiği, tehditlerle beraber ciddi fırsatlarında bulunduğunu görmekteyim. “ dedi.

KENDİ KONUMUMUZU KENDİMİZ BELİRLEMELİYİZ

Tehdit ve fırsatlarla ilgili iş dünyasına tavsiyelerde de bulunan Başkan Utlu; “Tüm sektörlerde, ülkelerin kendi kendine yeterlilik kavramını sağlayacak şekilde sanayileşme politikalarının belirlenmesi, Tedarik zincirlerinin yeniden tasarlandığı ve lojistik hatlarının yeniden çizildiği bu süreçte yolların kesişim ülkesi Türkiye’nin bölgesel bir üretim ve bağlı olarak ihracat üssü olma potansiyeli bulunmasıdır. Ülkemiz için öngördüğüm fırsatların realize olması ancak şehirler bazında doğru politikalar üretilmesi ve bu politikaların yerli - milli kurum ve KASİAD gibi güçlü, inançlı, değerlerine bağlı, özverili ve gayretli sivil toplum kuruluşlarının varlığıyla mümkün olabilecektir. Özetle; şehir olarak ve ülke olarak, yeni konumumuzu kendimizin belirleyeceği bilinci ile hareket ettiğimizde ve yeterli çabayı gösterdiğimizde önümüzde herhangi bir engel bulunmamaktadır.” Diye konuştu.

GENÇ KASİAD’TAN ÖNEMLİ MESAJ

Bayrak değişiminin yaşandığı Genç Kasiad’da söz alan Kurucu Başkan Burak Orhan Arifioğlu iki yıldır resmi olarak faaliyette olan Genç Kasiad olarak şirketlerde nesil sürdürülebilirliği, ekonomi, insan kaynakları, çevre ve sağlık gibi alanlarda etkinlikler yaptıklarını söyledi.  Genç Kasiad Başkanı olarak seçilen İsmail Dinçer de covid 19 nedeniyle Genç Kasiad’ın birçok etkinliğini ertelediğini belirtti. Dinçer hedeflerini ise şu şekilde anlattı; “hedeflerimiz; şehrimizin sosyal ve kültürel hayatına elimizden geldiğince katkı sağlamak, aile şirketleriyle ilgili projelere devam ederken start up dünyası ve nitelikli yatırımcılık hakkında farkındalık yaratmak ve küresel iklim sorunlarına dikkat çekmektir. Umarım bizden öncekilerin yaptığı gibi bizden sonra gelecek arkadaşlarımıza iş dünyamıza ve kentimize daha faydalı bir KASİAD bırakmayı başarırız.”

YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

KASİAD’ın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; “Mikail Utlu; Hikmet Gümüşer, İsmail Nohutlu, Sefa Öngel, Burak Orhan Arifoğlu, Mehmet Koray Kanbur, İsmail Kurtul, Medine Tanış, Merve Çelebi, Ertuğrul Kazancı, Halil Kaçmaz”

Genç Kasiad yönetimi ise şöyle; “ İsmail Dinçer, Oğuzhan Gümüşer, Çağatay Emirmahmutoğlu, Osman Arıkan, Mehmet Fatih Dertli, Emre Sezal, Aykut Balcıoğlu, Abdullah Demir, Ruşen Topluçuoğlu, Elvin Şenel, Hatice Zeynep Emirmahmutoğlu, Aziz Turhan Nohutlu, Musa Dokumacı”