Batı, sağlıkta da insanlıkta da sınıfta kaldı

Tüm dünyanın ve Türkiye’nin yaşamış olduğu bu Pandemi sürecinde çok önemli bir gerçek açık bir şekilde gözler önüne serildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'de sağlık sistemi ile ilgili olarak son 18 yılda büyük bir sıçrama gerçekleştirildi. Gelişmiş ülkelerin 30-40 yılda başaramadığı sağlıkta dönüşüm sürecini, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye kısa bir sürede başardı. Bu güçlü iradenin ve liderin siyasete atıldığı ilk günden bu yana en yakınında yol arkadaşlığı yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’da memleketi Kahramanmaraş için sayısız hizmetlerin yatırımların kazandırılmasında öncü rol oynadı.

Kanser hastaları için Kahramanmaraş’a 10 milyon liralık cihaz!

Ünal Pandemi süreci ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde memleketinin sağlık yatırımlarına da değinerek bu süreçte necip fazıl şehir hastanesi için kazandırılan tam 10 milyon lira değerindeki ‘PET/CT’ cihazının müjdesini verdi

Peki nedir bu cihaz; pozitron emisyon tomografisi (PET-CT) teknolojisi, bilgisayarlı tomografi (CT) ile birleştirilerek, birçok hastalığın teşhisine olanak sağlayan ve bu alanda dünyada kullanılan en ileri teknoloji tıbbi görüntüleme yöntemi. PET/CT çok büyük bir oranda kanserin tanı ve evrelemesinde kullanılıyor.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal konuşmasında;

ilçelerimizle ilgili hem Kahramanmaraş merkez ile ilgili milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla beraber gecemiz, gündüzümüz işimiz Kahramanmaraş diyerek çalışıyoruz. Bir hususu daha belirtmek isterim ki, 18 yıldan bu yana ak parti iktidarlarının Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde her icraat attığı her adım, Türkiye’yi bugün Dünya’nın yaşadığı en büyük kriz olarak gösterilen Pandemi salgınına adeta hazırlamıştır. Sağlıkta, ulaşımda, bilişimde, üretim yeteneğinde her alanda Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek vizyonu ve feraseti ile Türkiye’nin geçtiğimiz 18 yıl adeta bugünlere hazırlık yapılmış olduğuna da şahitlik yapmış olduk. Biz çalışmaya ve Türkiye ile gurur duymaya devam edeceğiz, biz Kahramanmaraş’la gurur duymaya devam edeceğiz. Ama birileri de yapılanları görmemeye, bunca hizmeti yok saymaya, ülkeleri ile gurur duymak yerine, Küba ile gurur duymaya, İsveç’i övmeye İngiltere, Almanya’yı örnek vermeye ve ülkesini ABD’ye şikayet etmeye devam edecek. Onlar yanlış bildiklerinde biz doğru bildiklerimizde devam edeceğiz” dedi.