Başkonş Sır Göleti Turizm Geliştirme Kooperatifi bünyesinde faaliyet gösteren 2 adet tekne, Kılavuzlu ve Sır Barajları üzerinde suya indirildi. Özellikle Sır Barajı üzerinde karayoluna göre daha kısa bir ulaşım imkanı sağlamak ve iki baraj üzerinde de Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerini daha yakından görmek için hizmet veren tekneler özel günlerde de kiralanabiliyor.

Başkonuş Sır Göleti Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Bilal Başkonuş amaçlarının Kahramanmaraş’ın turizm hizmetini geliştirmek olduğunu ifade etti. Evlilik yıl dönümü, evlilik teklifi gibi özel zamanlar için teknenin vatandaşların hizmetinde olduğunu dile getiren Başkonuş; “Amacımız Sır Barajı’nda turizm geliştirme hizmetini geliştirmek. Evlilik yıl dönümü, evlilik teklifi, özel günlerde kutlama gibi etkinliklerde hizmet vermekteyiz. Buradaki ilk durağımız Kılavuzlu Barajı oldu. Sır Barajı ve Döngele’deki termallerin altında birer iskelemiz olacak. Teknemizin ismi Torunoğlu 46. Bu hizmetlerden faydalanmak isteyen hemşerilerimizi Allah’ın izniyle aramızda görmek isteriz. Burasının EXPO Alanına yakın olması, EXPO içerisinden talep edenleri almamız gibi faydaları olacak. Buradan 5-6 kilometre mesafede termal otellerimiz var. Buradan otele gelenler EXPO’ya gidebilir, EXPO’daki su üzerinde tekrar otellerine dönebilir. Burası doğa harikası bir mevki. Bu bölgede tarihi bir kalemiz mevcut. Özel kiralamalarda arz, talep, ücret hepsinin birbirine eşit olması gerekiyor. Bizim yakıt sarfiyatımı ölçtükten sonra insanlarımıza verecek olduğumuz hizmetin makul bir fiyatta olması gerekiyor. Şu anda en kısa turumuz 1 buçuk saatlik” diye konuştu.

BÖYLE BİR HİZMET KAHRAMANMARAŞ’TA NEDEN OLMASIN?

Daha önce Marmaris, Fethiye, Datça gibi yerlerde bu tarz hizmetleri verdiklerini ifade eden Başkonuş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kooperatif olarak 2015 yılında hizmet vermeye başladık. Arada aksiliklerimiz oldu. Şu anda bu 2. teknemiz. Allah izin verirse burada suyla insanları birbirlerine kaynaştırmak, bu suyu sevdirmek, su yönünden zengin olan şehrimizi bu yönüyle değerlendirmek istedik. İnsanlar eğlence için farklı yerlere gidene kadar, suyun içerisinde farklı atmosferi yaşamalılar. Ben daha önce Marmaris, Fethiye, Dalaman, Datça gibi yerlerde hizmet verdim. Bu hizmeti Kahramanmaraş’ta neden yapmayalım, neden olmasın? Biz bu suları neden değerlendirmeyelim. 45 kilometrelik araç yolunu 12 kilometreyle gidip geleceğiz. Çevre köylerdeki insanlarımız da kendi yetiştirdikleri ürünleri burada satabilecekler. Durak yerlerinde bu hizmeti verecekler. Burada hiç kimseye zarar vermek için gelmedik. Balıkçı arkadaşlarımıza da selamlarımı gönderiyorum. Biz suyun ortasından gidiyoruz, kendi ağlarının üzerinden gitmiyoruz. Bizim izinlerimiz var, izinlerimiz olmasa bu hizmeti gerçekleştiremeyiz. Kimseyle kötü olmaya gelmedik.”

“MEMLEKETİME AŞIĞIM!”

Kahramanmaraş'ta kaldırımlar işgal altında Kahramanmaraş'ta kaldırımlar işgal altında

37 yıl yurtdışı yaşamının ardından memleketi Kahramanmaraş’a dönen ve satın aldığı tekneyle Kahramanmaraş turizmine katkı sağlamayı amaçlayan Ali Torunoğlu, memleketinin güzelliklerini Dünya’ya duyurmak için bu yola baş koyduğunu söyledi.

Kendisini bir memleket aşığı olarak tanıtan ve 37 yıl boyunca yurtdışında yaşayıp Kahramanmaraş’a dönen Ali Torunoğlu, 3 yıl önce hayalini kurduğu teknesini yaptırarak, Sır Barajı üzerinde sefere başladı. Özel günlerde kullanmak isteyen vatandaşlara yönelik yapılan tekneyle Kahramanmaraş’taki basın mensuplarına yönelik tur düzenleyen Torunoğlu, İngiltere’de taksicilik yaptığı dönemde hep turistlere hizmet ettiğini belirtti. Kahramanmaraş’ta birçok doğal güzelliğin olduğunu kaydeden Torunoğlu, tekne turlarıyla Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerini Dünya’ya tanıtacağını ifade etti.

Torunoğlu; “Kahramanmaraş’ta Yeşildere Mahallesi’nde Dünya’ya geldim. Henüz 18 yaşımdayken yurtdışına gittim. 37 yılım gurbette geçti. Memleketime aşığım. Ancak uzun yıllar yurtdışında yaşamam sebebiyle de memleketimin güzelliklerine yabancıyım. Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerinin çok olduğunu tespit ettim. Bu tekne son 3 yıldır aklımdaydı. Bu yıl bu fikrimi hayata geçirdim. Kahramanmaraş’ı sadece Türkiye’ye değil, Dünya’ya tanıtmayı amaçlıyoruz. 20 yıldır İngiltere’de Londra’da taksiciydim. Orada az da olsa bir tecrübemiz var. Taksicilik yaptığım dönem hep turistlere hitap ettim. Genelde Tayland’dan, Kanada’dan, Avusturalya’dan çok sayıda insan geliyordu. İngiltere’yi çok sevdikleri için gelmiyorlar. Örnek veriyorum, İngiltere’den, Fransa’ya giden Manş Tüneli var. Bugün İngiltere milyonlarca turisti çekiyorsa sadece  Manş Tüneli için çekiyor. Benim memleketimdeki doğal güzellikler Dünya’nın hiçbir yerinde yok. Memleketimdeki doğal güzellikleri Dünya’ya tanıtmak için ben bu yola baş koydum. Başaracağıma da inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim