Yaz aylarının kavurucu sıcakları, Şanlıurfa’da yaşamı adeta durma noktasına getirdi. Gündüz olduğu kadar gece saatlerinde de etkisini sürdüren bunaltıcı hava, kentte balkon ya da damda uyuma geleneğini gölgede bıraktı. Vatandaşlar çareyi klimalara sığınmakta buldu, ancak bu kez de şehir gece boyunca klima sesiyle yankılandı.

Kahramanmaraş'ta hasta yakını, ilaç yazmayan doktoru darp etti
Kahramanmaraş'ta hasta yakını, ilaç yazmayan doktoru darp etti
İçeriği Görüntüle

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, Kahramanmaraş'ta geceleri dahi 40 derecenin altına inmiyor. Gündüz saatlerinde termometrelerin 50 derecenin üzerine çıktığı kentte, sıcaklık gece olmasına rağmen düşmüyor. Bu durum, özellikle dar ve betonarme yapıların yoğun olduğu mahallelerde yaşamı daha da zorlaştırıyor.

Daha önce yaz aylarında serinlemek amacıyla balkon ve damda uyumayı tercih eden Kahramanmaraşlılar, bu yaz farklı bir manzara çiziyor. Sıcaklıklar o kadar yüksek seyrediyor ki açık havada uyumak neredeyse imkânsız hale geldi. Bu nedenle birçok kişi iç mekanlarda, klimaların serinliğine yöneldi.

Ancak bu çözüm de kendi sorununu beraberinde getirdi. Gece boyunca çalışan klimaların sesi, mahalle aralarında yankılanarak sessizliği bozdu. Bazı vatandaşlar klima seslerinden rahatsız olduklarını belirtirken, çoğu kişi için bu durum artık kaçınılmaz bir yaz rutini haline geldi.