Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde meydana gelen silahlı gasp olayı, Kahramanmaraşlı kuyumcuları hedef aldı. İddiaya göre, jandarma üniforması giyen şüpheliler yol üzerinde sahte kontrol noktası kurdu. Araçlarını durduran kuyumcular saldırıya uğradı. Olayda yaklaşık 12 kilogram altının gasp edildiği öne sürüldü.
OLAY DAĞYANI MEVKİSİNDE YAŞANDI
İddiaya göre olay, Haliliye ilçesine bağlı Dağyanı mevkisinde gerçekleşti. Kahramanmaraşlı olduğu öğrenilen kuyumcu, beraberindeki üç kişiyle birlikte araçla ilerlediği sırada yol üzerinde jandarma uygulamasını andıran bir kontrol noktasıyla karşılaştı.
Araçtakiler resmi bir denetim yapıldığını düşünerek durdu. Bu sırada jandarma kıyafeti giydiği öne sürülen şüpheliler araca yöneldi ve saldırıyı başlattı.
YAKLAŞIK 12 KİLOGRAM ALTINI ALDIKLARI İDDİA EDİLDİ
İddiaya göre saldırganlar, araçta bulunan yaklaşık 12 kilogram altını zor kullanarak aldı. Saldırı sırasında Kahramanmaraşlı kuyumcu ile yanındaki üç kişi darp edildi. Şüpheliler ayrıca mağdurları bıçakla yaraladı.
Şüpheliler, altınları aldıktan sonra bölgeden hızla uzaklaştı.
YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve güvenlik ekipleri geldi. Sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ekipler daha sonra yaralıları ambulanslarla Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü.
Yetkililer, yaralıların sağlık durumuna ilişkin ayrıntılı bilgi paylaşmadı.
GÜVENLİK GÜÇLERİ ŞÜPHELİLERİN PEŞİNE DÜŞTÜ
Güvenlik ekipleri olay yerinde delil toplama çalışması yürüttü. Ekipler, kaçan şüphelilerin kimliklerini belirlemek ve yakalamak amacıyla bölgede kapsamlı operasyon başlattı.
Soruşturma sürerken, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalar devam ediyor. Yetkililer, gasp olayıyla ilgili incelemenin titizlikle sürdüğünü bildirdi.
Next




