Vilayetler Hizmet Birliği Eğitim Semineri, 21-22 Haziran 2008 tarihlerinde Çeşme ilçesinde yapılacak. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş'in de bulunacağı seminere 81 ilin valilelerinin yanısıra Vilayet Hizmet Birliği üyesi il genel meclisi başkan ve üyeleri de katılacak.

İlk günün akşamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama Vapuru'nda katılanlara akşam yemeği verecek. İzmir Valisi ve aynı zamanda Vilayetler Hizmet Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Cahit Kıraç ise seminerin ikinci ve son günü akşamı Çeşme Altınyunus Otel'de bir akşam yemeğiyle uğurlayacak. İki gün sürecek olan ve bazı katılımcıların eşleriyle birlikte geleceği seminerin normal programının dışında Kemeraltı, Çeşme, Alaçatı, MeryemAna Evi, Efes antik şehri ve Şirince gezileri yapılacak.

Seminerde Prof. Dr. Ruşen Keleş "Yerel Yönetimler, Özerklik Şartı ve İl Özel İdareleri", Prof. Dr. Ayşegül Mengi "İl Özel İdarelerinin Türkiye Yerel Sistemi İçindeki Yeri", Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır "Vali, İl Genel Meclisi ve Encümen İlişkisi", Teftiş Kurulu Başkanı Halil Yılmaz "İl Özel İdare Yasası ve Yaygın Uygulama Yanlışları", İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Büyükdere "İl Genel Meclisi", Vali ve Mahalli İdareler Genel Müdürü Ercan Topaca "İl Özel İdarelerinin Mali Yapısı ve Yeni Gelirler Yasası", Uşak Valisi Kayhan Kavas "İl Özel İdarelerinde Katılımcı Bütçe ve Yatırım Programı Süreci", Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Hasan Hüseyin Can "İl Özel İdaresinin Görev ve Sorumlulukları, Yetki ve İmtiyazları" konularını anlatacak. (Cihan)