Ankara Özel Mezba Hastanesi, dünya tıp tarihine geçecek başarılı bir ameliyata imza attı. Ameliyat ekibi adına medyanın karşısına geçerek operasyon hakkında bilgi veren Op. Dr. Hilkat Sakatat, basurlu bir hastaya başarılı bir göz nakli yaparak dünyaya başka pencereden bakmasını sağladıklarını gururla belirtti.

Artık dünyaya başka açıdan bakacak

İsmini vermek istemeyen hastalarının kronik basur, fistül ve mayasıl şikayetiyle hastanelerine yattığını ve ameliyat edilerek meseleyi kökten çözmeye karar verdiklerini belirten Dr. Sakatat "aynı gün yapılacak diğer bir ameliyatta ise aynı ad ve soyadını taşıyan, cinsiyeti de aynı olan bir hastamıza göz nakli gerçekleştirecektik.
Ancak nasıl olduysa hastalarımızın kağıtları değişmiş ve basur ameliyatı olacak hastamıza göz nakli yapmışız. Bereket sağlam gözlerinin olduğu bölgeye değil de daha yumuşak bir bölgeye operasyon gerçekleştirmişiz. Bu tesadüfler ve yanlışlıklar zinciri sonucu hastamız artık üçüncü bir göze daha kavuştu. Sayemizde dünyaya başka bir açıdan daha bakıyor. Gerçi zaman zaman öne doğru eğilmesi gerekebiliyor; pantolon olunca net göremiyor ama bu problemi de halledebiliriz. Bu arada asıl hastamız hala göz bekliyor ancak tarihe geçecek bu operasyondan sonra umarız o da bizimle gururlanmıştır" dedi.

Basuru gözünüzde büyütmeyin

Sakatat, basın mensuplarının "geçen hafta da İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde katarakt ameliyatı yapılacak hastanın yanlışlıkla rahmi alınmıştı. Siz de bu hastaneyi ve yanlış ameliyatı mı örnek aldınız?" sorusuna da şu cevabı verdi:

"Tıpta çok hayırlı hizmetlerin yanı sıra ufak-tefek yanlışlıklar, hatalar mutlaka olabilir. Merhum Neyzen Tevfik bir taşlamasında bizler yani tıp camiası için
'Bir hazakatzedeyim, midemi tıp tepti benim
Kırk katır tepse yıkılmazdı bu muhkem bedenim' demişti.

Ancak bizim bu seferki tepmemizden yani yanlışlığımızdan bir güzellik hasıl oldu. Basit bir basur deyip geçmeyin ama basuru gözünüzde de büyütmeyin. Bakın bir basur nelere vesile oldu."


Rıfat YÖRÜK/Habervaktim.com / (MİZAH)