Farklı düşünceleri, farklı siyasi açılımları, yerel meselelere farklı bakış ve yaklaşımları ile bilinen Bertizliler Grubunun bayramlaşma platformu da, tam bir siyasi gövde gösterisine, arenaya dönüştü.

Her zamanki ve daha öncekilerde olduğu gibi, organizesini Asya Lojisitik sahibi, Bertiz’in Boyalı köyünden olan işadamı Bekir Eryılmaz tarafından gerçekleştirilen ve idrak ettiğimizKurban bayramının ikinci günü olan Salı günü, yağmurlu ve soğuk havaya rağmen, Duygu Düğün Salonunun hınca hınç dolu olduğu bir günde, muhalefet yanı ağır basan Bertizliler grubunun, hiçbir siyasi iradenin ne yanında, ne de karşısında oldukları, ancak kentimizde yaşayan yaklaşık 30 bine yakın Bertizli’nin ortak akıl harekâtı doğrultusunda, kendilerini varsayan, ciddiye alan herkese destek vereceklerinin altı çizildi.

Kahramanmaraş belediye başkanlık yarışı kadar, ilçe ve belde belediye başkan aday adayları salonun en ilgi çeken konukları olurken, platformun açılış konuşmasını yapan Medyamar sahibi ve Bertizli olmayı bir ayrıcalık sayan Fatih Köşker, bu oluşumun hiçbir siyasi yanı bulunmadığını, sadece bayramlaşmak, birlik beraberlik mesajı vermek amacıyla toplandıklarını söylemesi ardından, partini hatip ismi, Bertiz’in Ağabeyli köyünden olan Hüseyin Kara, davetlilerden önce kendilerinin ve toplumun gözü kulağı sayılan basın mensuplarına teşekkür etmeyi unutmadı ve onlar için büyük bir alkış istedi. Kara, gönül dostlarına seslenerek, yörenin ihmal edildiğini, ancak artık buna tahammülleri kalmadığını, bu toplantının amacının da herhangi bir siyasi partiye destek veya köstek olmadığını ifade ederek, “Bugüne kadar iktidarda olan güçler, bizi hep siyasi oy deposu olarak gördüler. Ama bizi hep ihmal ettiler. Seçim zamanı bizi hatırladılar, sonra kayboldular. Onlar seçildi, bize sadece oy vermek düştü. Kaderimizmiş gibi… Her zaman ben değil, biz diyorum. Zahmette ve rahmette de beraber olmanın mesajını veriyorum. Kardeşçe, dostça paylaşmak uğruna, düşüncelerimi sizlerle p aylaşmak istedim. Gelenleri bağrımıza bakıyoruz, gelmeyenleri, bize itibar etmeyenleri de sizlerin vicdanına havale ediyorum. Ben aza konuşmak istiyorum, çünkü çok söz Kur’ana yakışır. Hepinize iyi bayramlar” dedi.

TABANIN GÜÇLÜ SESİ ERYILMAZ

Her toplantıda, konuşmasının daha ilk satırlarında, ortaya koydukları organizasyonların siyasi kanadı bulunmadığını, bu toplantıların bir sessiz isyan veya taban hareketi olduğunu vurgulayan Bekir Eryılmaz, birlik ve beraberlik ruhu içinde hareket ettikleri takdirde, pastadan pay alabileceklerini, aksi halde, kendilerini kandıran, seçimde hatırlayıp, sonra unutan siyasetçileri desteklemeyeceklerinin altını çizdi, belediye seçimlerinde de elbirliği ve dayanışma içinde olmanın hem memlekete, hem de Bertiz’e faydası olacağını söyledi.
Eryılmaz yaptığı uzun konuşmada; “Bu seçimlerde devrim yaşanacak, siyasi deprem zuhur edecek. Bu depremde hasar da olacak. Kaç rihter ölçeğinde yaşanır, onu tahmin etmek güç, artık nerede, ne kadar olur, onu da bilemem. Bizim isteğimiz şu; gelin bu şehri müşterek yönetelim. Şayet yok, biz kendimize yeteriz, size gerek yok diyorsanız, sesimize kulak vermek yerine, pamuk tıkıyorsanız, sonucuna da katlanırsınız. Bu toplantı, tabanın sessizi isyanından başka birşey değil.” diye konuştu.

Eryılmaz’nın konuşması ardından; siyasi parti temsilcilerine, özellikle belediye başkan aday ve aday adaylarına teker teker söz verilerek, kısa cümlelerle hem kendilerini tanıttılar, hem de toplantıya neden geldiklerini ve düşüncelerini açıkladılar ve konukları selamladılar.

SİYASİ GÖVDE GÖSTERİSİ

Yaklaşan yerel seçimler sebebiyle, kendilerini tanıtmak ve ispat etmek için yola çıkan siyasi parti temsilcileri, davetliler arasında önemli yer tutarken, bunların başında; eski belediye başkanı ve milletvekili, Mart 2009 yerel seçimlerinde de aday adayı olduğunu açıklayan Hanefi Mahçiçek, Kayseri Defterdarı iken istifasını veren ve AK Parti ‘den belediye başkan aday adayı olan Enver Çokyiğit, Belediye imar müdürü iken istifasını verip aday adayı olduğunu açıklayan Zeynel Abidin Şerefoğlu, MHP’nin aday adayı Mustafa Daşçı, Kuveyt – Türk Gaziantep bölge müdürü Yemliha Gökçe, MÜSİAD Başkanı Ejder Karaboğa, yine akrabası Kayseri Erciyes Üniversitesi bölüm başkanı Prof.Dr. Derviş Karaboğa, Saadet Partisi belediye başkan aday adayı Mustafa Vahdet sürücü, Tes-İş Şube Başkanı Lütfi Ergin ve arkadaşları, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, Şoförler Odası Başkanı Zekeriya Gökçe, BBP’den Türkoğlu belediye başkan aday adayı Av. Nedat Türk, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Akgül, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çetinkaya yanında, çok sayıda Bertiz ve yöresinin muhtarı, belde belediye başkan aday adayları, parti temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve vatandaşlar gelirken, belediyeye muhalif kanadın güçlü ismi Bekir Eryılmaz hayatından son derece mutlu görünüyordu. (Haber ve Fotoğraflar: Kimlik - www.kanal46.com)