Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır gezi ve incelemelerini sürdürüyor. 21 Haziran Perşembe günü merkeze bağlı Ilıca beldesi’ni ziyaret eden Tanılır, büyük düşünüldüğü takdirde Ilıca’nın bir turizm merkezi haline getirilebileceğini söyledi.

Kahramanmaraş’ı tanımak ve sorunları yerinde görmek üzere gezi ve incelemeler yapan Vali Mehmet Niyazi Tanılır’ın dünkü durağı merkeze bağlı Ilıca beldesiydi. Kaplıcaları ile meşhur beldenin sorunlarını yerinde gören Tanılır, Ilıca’nın çok önemli bir kaynak olduğunu belirterek büyük düşünüldüğü takdirde Ilıca’nın sağlık turizmi açısından Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olabileceğini söyledi.

Dün saat 13.30’da beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, Bayındırlık ve İskan Müdürü Mehmet çiçek, İl Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Çanak ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Bıyık ile Ilıca’ya giden Vali Tanılır, beldenin girişinde Belediye Başkanı Atilla Kaçamaz, Belediye Başkan vekili Cuma Karalar ve çok sayıda vatandaş tarafından sevgi gösterileri ile karşılandı.

Belde çarşısında bir tur atan Vali Tanılır, esnafları selamlayarak bol kazanç dileklerinde bulundu. Daha sonra Belde Belediye Binası’na geçen Vali Tanılır, Belediye Başkanı Aslan Kaçamaz’dan belde hakkında bilgiler aldı.

‘EN ÖNEMLİ SORUNLARIMIZDAN BİRİSİ YOL’

Belediye Başkanı Kaçamaz, beldenin en önemli sorunların başında yol geldiğini belirterek şunları söyledi: “Beldemiz yaz aylarında 20 bin nüfusa hitap eden bir yerleşim yeri. Bölge illerden özellikle, Gaziantep, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Antakya ve Siirt’ten çok sayıda turist alıyoruz. Beldemizin en önemli sorunlarından biri olarak, yollarımızın kötü olması öne çıkıyor. Eğer bu yollarımızda iyileştirilme yapılırsa, gelen turist sayısının daha da artacağına inanıyoruz. Öte yandan, beldemize 3 bin kişilik bir düğün ve konferans salonu yapacağız. Ayrıca kanalizasyon çalışmalarımız hızla devam ediyor. Diğer yandan su depomuzun da yapım çalışmaları aralıksız sürüyor. Belediye olarak, yetersiz imkanlara rağmen beldemize en iyi şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz.”

‘ILICA, ÇOK ÖNEMLİ BİR KAYNAK’

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ise Ilıca’nın çok önemli bir kaynak olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Zannedersem iki yıl önce, beldenin turizm merkezi olabilmesi için müracaat edilmiş ama olmamış. Bunu şimdi yapmaya çalışıyoruz. Beldenin imar planı çalışmaları başladı. Eğer burası turizm merkezi olursa da, turizm teşviki kapsamına girer ve yatırım alır. Daha fazla turist gelir. Zaten Ilıca’da da bu potansiyel var. Başkanın da söylediği gibi yol en önemli sorunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Yol konusunun 1. etabı ihale edildi. Virajların bir kısmı alınacak. Öte yandan, Kandil Enerji ihalesini alan Sabancı Holding’ten bir heyet yanıma gelerek brifing verdi. Onlar da bu konuda adımlar atacak. Korkacak bir şey yok ve bu yollar ıslah edilecek.”

Vali Tanılır, belediye ziyaretinin ardından belde içerisini gezerek, kaplıca sularının çıktığı kuyuları inceledi ve kuyular hakkında bilgiler aldı.

Beldedeki hamamları inceleyerek çalışanlardan bilgiler alan Vali Tanılır, Ilıca Sağlık Ocağını da ziyaret etti. Tanılır, doktor eksiği bulunan sağlık ocağının bu açığının kapanması için gerekli talimatları verdi. Ardından, eski belediye başkanı Mehmet Kaçamaz’ın açtığı mandırayı da gezen Vali Tanılır, damla sulama yöntemi ile yapılan bodur elma bahçesini de gezdi. Tanılır ile beraberindekiler daha sonra beldeden ayrılarak kent merkezine döndü. (Akşam Postası) (www.kanal46.tv)



Editör: TE Bilisim