Dilge yabancı dil kursunun düzenlediği geziye toplam 38 öğrenci ve öğretmen katıldı.

Geziyi organize eden Dilge yabancı dil kursu müdürü Abdurrahim Orhan Kahramanmaraş’ta üniversite öğrencilerinin yapacakları sosyal etkinliklerin az olduğunu bu eksikliği birazda olsa gidermek için kurs öğrenci ve öğretmenlerinin katılmış olduğu Şanlıurfa gezisi düzenlediklerini söyledi.

Pazar günü sabah saat 6:00 da Dilge yabancı dil önünden otobüsle başlayan gezide ilk durak Urfa’nın şirin ilçesi kelaynaklarıyla ünlü Birecik ilçesiydi. Kısa bir turdan sonra kelaynakların çiftliği gezildi. Daha sonra Şanlıurfa’da öğrenciler Urfa’nın balıklı gölünü, Hz Eyüp a.s.’ın mağarasını, bakırcılar çarşısını, Ayn-Zeliha gölünü, Akbulut çarşısını, Urfa kalesini, Hz İbrahim’in doğduğu mağarayı gezerek peygamberler şehri olan Urfa’nın tarihi hakkında bilgi edindiler. Akşam Balıklı gölün karşısında bulunan çardaklı köşkte öğrenciler için Urfa’nın ünlü sıra gecesi düzenlendi.

Dilge yabancı dil kursu müdürü Abdurrahim Orhan şehrimizde üniversite öğrencileri için sosyal etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirterek tüm öğrencileri yılbaşı akşamı Hünkâr düğün tesislerinde düzenlenecek olan yılbaşı balosuna davet etti.