Kahramanmaraş halkının, Birinci Dünya Savaşı sonrasında 1919’da Fransız işgali sırasında Türk Bayrağının indirilmesi üzerine Ulu Cami’de Cuma namazını ‘Bağımsızlığın timsali bayrağın olmaması yüzünden caiz değil’ gerekçesi ile kılmayarak kaleye hücum edip yeniden bayrağı dalgalandırdıkları burçlar, 89 yıl sonra ilk kez bir nikah törenine şahit oldu.

İkisi de Kahramanmaraşlı olan Mehmet Akkurt (29) ile Elif Şifa Kabakçı (24) isimli gençlerin resmi nikah töreni tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde bayrakların dalgalandığı burçta kıyıldı. Nikah törenlerine sivil kıyafetleri ile gelen ve bir hafta sonra düğünleri yapılacak olan Akkurt ve Kabakçı’nın yakınları da bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmadı.

Daha önce yerel radyolarda programcılık yapan Mehmet Akkurt, yaptığı açıklamada duygularını şöyle dile getirdi:

“Farklı bir şey olsun istedim. Yaklaşık bir haftadan bu yana uğraşıyorum ve gelinin bundan haberi yoktu. İkimiz için de sürpriz oldu diyelim. Çünkü onun şaşırması beni daha çok şaşırttı. Umarım böyle şeyler bu gezil kentin içerisinde devam eder; tek temennimiz budur. İnsanlara farklı şeyler yaşatmak, insanları farklı kılıyor. Kendisine sadece faytonla tur yapacağımızı söyledim. Faytona binerek kaleye çıktık. Böylece nikah masasına kadar uzandık. Bizim nikahımız esasen düğünde olacaktı. Kendisi de öyle biliyordu. Bu ilginç nikah törenini görünce adeta şok geçirir gibi oldu. O anki şok bakışlı yüz ifadesini gerçekten çok sevdim. Kendisini de çok seviyorum. İnşallah Rabbim sonuna kadar bizleri mesut eder ve hiçbir zaman ayırmaz. Düğünümüz haftaya Cuma günü. Burası Kahramanmaraş için çok önemli bir yer. Kente hakim bir yer. Bizim de hakim olmamız gerekiyor. Biz kendimize hakimiz. İnşallah kente hakim bir yerde yani tarihi kalede nikah kıymamız ileriki yaşamımızda güzel şeyler yaşatır. Güzel şeyler getirir.”

Kendisi de eski radyo programcısı olan ve şu anda bir Devlet Hastanesi’nde çalıştığını söyleyen gelin Elif ise şunları anlattı: “Şu anda çok mutluyum. Çok sevinçliyim. Heyecanlıyım ve konuşamıyorum. Hiç böyle bir şey beklemiyordum. Gelinlik provasına diye işyerinden beni çıkarttı ama buraya geldik. Tamamen benim için büyük bir sürpriz oldu.”

Tarihi kaleyi fayton ile çıkan genç çiftin resmi nikahları daha sonra burçta kıyılırken, Nikah Memuru Cafer Aras da; “3 yıldır bu görevi yapıyorum. Yaklaşık 8-9 bin nikah kıydım. Kale burcunda ise ilk kez nikah kıyıyorum. İlginç bir nikah oldu. Evlenen çiftimize bir ömür boyu mutluluklar diliyorum” diye konuştu. Nikahın kıyılmasının ardından genç çift mutluluk danslarını burada yaptı. (AJANS 46 - www.kanal46.tv)


(NOT: BU HABER İLE FOTOĞRAFLARI BASIN-YAYIN KURULUŞLARI KANAL 46 ADINI KAYNAK GÖSTEREREK İKTİBAS EDEBİLİRLER..)