Yayın hayatına üç yıl önce başlayan haftalık bağımsız siyasi gazete Kahramanmaraş Kimlik, bugün 3. kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Öğretmenevinde bugün akşam saat 20.00’de yapılacak yıldönümü kutlama gecesi için gazete sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü Mehmet Fiskeci, amacının düzgün ve kaliteli bir gazete çıkartmak olduğunu, bu başarıyı da okurlarına borçlu olduğunu söyledi.

İsmin, gazete dünyaya gelmeden 3 yıl önce konduğunu söyleyen Mehmet Fiskeci, gazetenin okurların eseri olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Bu gazeteyi siz büyüttünüz, bu gece de onun şerefine düzenleniyor. Bu gazeteye siz sahip çıktınız, çıkmasaydınız, bugün ne ben, ne sizler burada olacaktık. O’nu, kendi evladınızı sever gibi sevdiniz, beslediniz, büyüttünüz. Artık KİMLİK, topluma mal olmuş, haftalık bağımsız siyasi gazete olarak medyadaki yerini aldıysa, bunda sizin payınız büyük. Kimlik bugün üç yaşına geldiyse, gürbüz, apalak, sevimli bir gazete olduysa, sizin sayenizde oldu her şey. 3 yıl çabuk geçti. Kırmızı çizgilerimiz olsun istedik. Farkımız olsun, farkımız fark edilsin istedik. Özel röportajları, özel haberleri sizler için hazırlarken, yorulmaktan, uzaklara gitmekten kaçınmadık. Hepsi de birbirinden değerli köşe yazarlarımızla, sizin beğeneceğiniz, işyerinize, evinize rahatça götürebileceğiniz bir aile gazetesi olmaya özen gösterdik.”

ÜÇÜNCÜ SAYAFA HABERİNDEN KAÇINDIK

Gazeteye hiçbir zaman üçüncü sayfa (polis, adliye) haberi koymadıklarını, yani toplumun kıyısında gezen ucuz, basit, insanların okumaktan ve seyretmekten görmeye tiksindiği kişileri, olayları uzak tuttuklarını da ifade eden Fiskeci açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ha, hatalarımız olmadı mı, oldu. Olduysa da, sizi bilgilendirmek, size bir şey vermek için yaptık bunu. Kusurumuz olmuştur, ama hatalarımızdan dönmesini bildik, ders aldık, daha güzele, daha mükemmele doğru geminin rotasını çevirdik. Ne yaptıysak iyisini yapmaya çalıştık. Sizin için, yaşanabilir Kahramanmaraş için çırpınan, yerel meselelerimizin çözümü hususunda mesaiden ve gayretten kaçınmayan başta valimiz sayın M.Niyazi Tanılır olmak üzere, gayretli, harbi marka şehir için canını dişine takıp çalışan belediye başkanımız Sayın Mustafa Poyraz, esnafın babası, onların sorunlarının çözümü için sınır tanımayan, tanıtım elçisi, dışarıdaki güçlü temsilcimiz Esnaf Birlik Başkanı Sayın Ahmet Kuybu ile kent için yüreğini ortaya koyan siyasetçilerimizle, birbirinden güçlü, ekonomiye yön veren sanayici ve işadamlarımızla, sendikacı ve değerli basın mensupları ile güçlü, kendini tanıtmakta sıkıntı çekmeyen, lobi oluşturmuş, kalkınmış, marka olmuş bir şehir için çalıştık, didindik. 3 yıl boyunca şuna dikkat ettik, öncelikle kimsenin arka bahçesi olmadık. Olmak için gayret göstermedik. Dürüst, ilkeli, ancak kırmızı çizgilerinden taviz vermeyen bir gazete olarak yaşamımızı sürdürmeye çalıştık. Kimlik ilk çıktığında bize 4 - 5 sayı ömür biçmişlerdi. Birkaç gün sonra 72. sayı çıkacak.”

HERKESİN BİR KİMLİĞİ OLSUN DİYE…

Herkese “Kimlik” vermek için çalıştıklarını da belirten Fiskeci, sözlerine şu cümlelerle nokta koydu: “Etnik kimliklerden arınmış, insan kimliğinin öne çıktığı kaliteli, içerik zengini gazete içindi tüm çabamız. KİMLİK artık sizin gazeteniz. Bir müjde de vermek istiyorum, en kısa zamanda bayilerde de gazetemizi bulmanız mümkün olacak, raflardaki yerini alacak. Son olarak, davetimize icabet göstereceğiniz için, nezaketiniz için, bize destek, bize güç-kuvvet verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.”

Bizler de Kimlik Gazetesi'ni kutluyor, yayın hayatında nice uzun yıllara diyoruz..........