Kahramanmaraş’ta uzun yıllar sonra bir sinema filminin galası yapıldı. Türk Sanat Müziği’nin efsane ismi Zeki Müren’in ölümünden önceki son 9 günü anlatan “Çığlık Çığlığa Bir Sevda” filminin galası 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

Ediz Hun, Selma Güneri, Özgür Özberk ve Tomris Oğuzalp’in başrolde olduğu filmin Necip Fazıl Kültür Merkezi’ndeki galasına (ön gösterim) filmin oyuncuları da katıldı. Son olarak 1987 yılında Hülya Avşar’ın başrolde olduğu “Kısrak” filmini çeken Ülkü Erakalın, yıllar sonra kamera arkasına geçtiği film için “Türk Sanat Müziği arşivine önemli bir belge olarak kalacak” dedi.

Kent merkezinde faaliyet gösteren Şahika Sanatevi’nin bayan kurucusu ve yöneticisi Engin Karabekiroğlu, 2005 yılından bu güne hep ilklerle başlayan adımlar attıklarını belirterek; “Türk sinemasına yıllarca emek vermiş sanatçılarla birlikte bu güzel ve anlamlı filmi izlemek, aynı heyecanı hissetmek, onlarla sohbet etmek, yorumlarını dinlemek gerçekten çok özel. 12 Şubat Kurtuluş Haftası etkinlikleri içinde gerçekleştirdiğimiz ‘Türk Sineması Kahramanmaraş’ta Türkiye ile buluşuyor Projesi’ni gerçekleştirmekten çok mutluyuz” dedi.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ile Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin büyük bir ilgi ile izlediği galaya katılan sanatçılar kendilerine gösterilen yakın ilgi ve alakaya teşekkür etti.

Gala’nın son bölümünde ise Kervan Pastaneleri tarafından sanatçılar onuruna bir de dondurma şov yapıldı. Sanatçılardan Ediz Hun ile Selma Güneri, çangala asılı kütük şeklindeki dondurmayı et satırı ve balta ile kesmeye çalıştı. (www.kanal46.com)