Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile 19 Ekim Pazar günü yapılan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Merkez İlçe Kongresi’nin seçim süreci bir hayli hareketli oldu.

İl Başkan Yardımcısı Mehmet Beşen -2 ile seçim öncesindeki Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yardımcısı olan Necati Okay, yeni merkez ilçe başkanı seçilebilmek için kıyasıya bir yarış yaptı.

AK Parti İl Başkanı Atıf Şirikçi’nin yanı sıra Dr. Cafer Tatlıbal haricindeki 5 milletvekili, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarının desteğini aldığı açıklanan Beşen-2 seçimde 191 oy alırken, Dr. Tatlıbal ve yeniden aday olmayan Erkoç’un desteği ile ipi göğüsleyen Necati Okay ise 231 oy elde ederek yeni başkan seçildi.

Seçimin bitmesi ile kıyasıya yaşanan seçim süreci ve yarışı da geride bırakıldı. Taraflar gerek seçim öncesinde gerekse de sonrasında ‘Kongrenin kaybedeni yoktur, hep birlikte yine omuz omuza AK Parti’nin başarısı için ter dökeceğiz” mesajları verdi. Herkes bu sözlerin göstermelik olduğunu ve olacağını tahmin ediyordu.

Ancak seçim sonrasında ortaya konan tablo ve objektiflere yansıyan kareler, ‘kaynaşma’ sözlerinin hiç te lafta kalmayacağını ve parti içerisinde hayatiyet bulacağını görüyor. Seçimin hemen ertesi günü Şirikçi’nin yeni yönetim onuruna verdiği yemek te bunun bir göstergesi olarak kabul edildi.

Hafta sonunu memleketinde geçiren Eski Bakan Mehmet Sağlam, AK Parti’nin yeni yönetimini ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dilekleri ile birlikte başarı temennisinde bulundu. Sağlam daha sonra ise yine 19 Ekim’de genel kurulu yapılan baroyu da ziyaret ederek başkanlığını perçinleştiren İsmail Kahveci ve ekibine de hayırlı olsun dileklerini iletti.

Sağlam’ın baro ziyaretine katılan AK Parti İl Başkanı Atıf Şirikçi ile çiçeği burnunda Merkez İlçe Başkanı Necati Okay’ın birbirlerine olan yakınlığını ve samimiyetini görenler ise; “Maşaallaaaah ne de çabuk kaynaştılar. Nazar değmez inşallah…..Tü tü tü tü maşalllllaaaaah………Kıskananlar çatlasın……İşte AK Parti budur…..” demekten kendilerini alamadılar.

Bu arada; yeni başkan Okay’ın ise seçim sonrasındaki son derece keyifli ve adeta ‘tek başına zafer kazanmış komutan’ edasındaki tavırları da bir hayli dikkat çekiyor. (www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim