1. Ordu Komutanı olduğu dönemde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne görevli olarak ya da ziyarete geldiği zaman kapıda Celalettin Cerrah tarafından tören ve selamla karşılanıp, ziyaret bitiminde kapıya kadar uğurlanan Hurşit Tolon Paşa, şimdi darbe planı yapmakla suçlanıyor.

Hurşit Tolon'un İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'nde bulunan yerleşkesindeki C Blok'ta bulunan Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulandığı ve çok önemli zanlılar için hazırlanan tek kişilik klimalı bir VİP hücrede tutulduğu belirtildi.

Emeklilik önces 1. Ordu Komutanı olarak Celalettin Cerrah'a veda ziyaretinden bulunan orgeneral Hurşit Tolon sıcak bir ilgiyle karşılanmış, girişte karşılama mangasını selamlamıştı.
Orgeneral Tolon, basına kapalı olarak yaklaşık 40 dakika Cerrah ile görüştükten sonra yine Cerrah tarafından emniyetten uğurlanmıştı.

*2005'in 15 ağustos günü bu görüntülerin kaydedilmesinin üzerinden 3 yıl geçti. Emekli orgeneral Hurşit Tolon bu kez çok farklı bir nedenle, Ergenekon soruşturmasının şüphelisi olarak yine İstanbul Emniyetinde bulunuyor. (www.milliyet.com.tr)

Paşa, CHP'li hangi vekili aradı?

'Hurşit Tolon, kapısı çalınınca beni aradı!'


Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un gözaltına alınmadan önce CHP Manisa milletvekili Şahin Mengü'yü aradığı ortaya çıktı...

Mengü, bugün TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Tolon Paşa'nın gözaltına alınmak üzere kapısı çalındıktan sonra kendisini telefonla aradığını belirterek, "Tolon Paşa bana, 'Ne yapayım?' diye sordu. Bende kendisine, 'Ellerinde gözaltına alma yetkileri olduğunu belriten belge var mı diye sorun' dedim... Hurşit Tolon, 'Sordum; belgeleri var' dedi. Bunun üzerine, 'Merkez Komutanlığı'ndan izin almışlar mı? Bunu sorun' dedim. Tolon Paşa bir süre sonra, 'Evet. İzinleri var' deyince, 'Paşam öyleyse kapıyı açın. Yapacak birşey yok' dedim" şeklinde konuştu... (İbrahim Gündüz / Kanal D)

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı İlhami Erdil tahliye oldu

DENİZ Kuvvetleri eski Komutanı İlhami Erdil, 2.5 yıllık hapis cezasını tamamlayarak Tekirdağ’ın Saray Cezaevi’nden bu sabah tahliye oldu. Eşi ve kızı gelmezken Erdil'i kapıda avukatı Dinçer Eskiyerli karşıladı.

Askeri Mahkeme tarafından ‘haksız mal edinmek’ suçundan çarptırıldığı 2.5 yıl hapis cezasını çekmek üzere 3 Temuz 2007 tarihinde avukatı Dinçer Eskiyerli ile birlikte gelerek Saray Cumhuriyet Savcılığı'na teslim olan İlhami Erdil, infaz yasası gereği 1 yıl cezaevinde kaldı. Cezasını tamamlayan Erdil bu sabah saat 09.00’da tahliye edildi. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı tahliye sırasında İlhami Erdil cezaevine gelirken getirdiği iki çantasını da yanına alarak, tel örgülerle çevrili cezaevi kapısından çıktı.

Top sakal bırakan ve kilo aldığı gözlenen İlhami Erdil, gazetecilerin sorularına sadece, “Teşekkür ederim, sağolun” yanıtını verdi. Daha sonra Erdil, kendisini karşılayan avukatı Dinçer Eskiyerli’nin getirdiği 34 LL 091 plakalı otomobile binerek Saray’dan ayrıldı.

GECE YARISI ÇIKMAK İSTEDİ

Bu arada tahliye sevinci yaşayan İlhami Erdil, 6 kişi ile birlikte kaldığı 4 nolu koğuşta akşam yemeğini yedikten sonra koğuş arkadaşları ile birlikte uzun süre sohbet etti. Erdil, saat 24.00’de cezaevi yönetimine gazetecilere yakalanmak istemediğini belirterek gece yarısı çıkmak istediğini söyledi. Ancak yönetim Erdil’e mesai saatinin başlaması ile tahliye olabileceğini söyledi.

Bunun üzerine İlhami Erdil koğuş arkadaşları ile geç saatlere kadar smohbet etti. Uykusuz gecenin ardından sabah kahvaltısını yapan Erdil, vedalaştığı koğuş arkadaşlarına kitap hediye etti ve cezaevine geldiği zaman 4 nolu koğuşa aldığı televizyon, ortopedik yatak ve diğer eşyalarını koğuşta bıraktı. Sadece yanına özel eşyalarını alan Erdil tahliye işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevinden ayrıldı.

RÜTBESİ ERE İNDİ

3 Temmuz 2007 tarihinde Saray Cezaevi’ne giren Deniz Kuvvetleri eski Komutanı İlhami Erdil'in mahkumiyet kararında rütbesi de alındı. Oramiralken er olan Erdil'in kılıcı, madalyaları ve silahları elinden alınmıştı.

İlhami Erdil’in bir yıl yattığı Saray Cezaevi'nde, daha önce de eski Petrol-İş Sendikası Başkanı Münir Ceylan, Banker Kastelli olarak tanınan işadamı Abidin Cevher Özden, gazeteci Ragıp Duran, Işık Yurtçu, yazar ve şair Yılmaz Odabaşı ile futbolcu Tanju Çolak kalmıştı. Mehmet YİRUN- Şenol AKSOY / SARAY (Tekirdağ), (DHA)

İşte Eruygur'la ilgili ilk iddia

Orduevi’ndeki ofisinde kozmik belgeler vardı!


Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un, Fenerbahçe Orduevi’ndeki çalışma ofisinde yapılan aramalarda kendisinde bulunmaması gereken devlete ait çok sayıda kozmik belge ve bilgi olduğu öne sürüldü...

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Şener Eruygur’un Ankara’daki askeri lojmanında yapılan aramada hiçbir kanıta ulaşılamadığı belirtilirken, İstanbul Fenerbahçe Orduevi’nde çalışma ofisinde çok sayıda evrak ve dökümana el konulduğu ifade edildi. Genelkurmay’ın izniyle gerçekleşen aramaya Terörle Mücadele ekipleri katıldı.

“Ekibini sivil taşıdı” iddiası

Ofiste, Ergenekon yapılanması ve devlete ait çok gizli kozmik nitelikteki belge ve bilgilerin ele geçirildiği iddiaları ortaya atıldı. Bunların emekli bir askerde bulunmaması gereken gizlilik derecesi yüksek belgeler olduğu, Eruygur tarafından nasıl ve ne amaçla elde edildiğinin anlaşılamadığı söylendi.

Eruygur ile ilgili ortaya atılan bir başka iddia da, Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde çalıştığı ekibini, sivil hayatta da yayından ayırmadığı yönünde. Eruygur tarafından istihbarat Başkanlığı’na getirilen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile Jandarma İstihbarat Teknik Daire eski Başkanı emekli albay Atilla Uğur’un Eruygur ile çalışmayı sürdürdüğü önü sürülüyor. Eruygur, Ersöz ve Uğur’un emekli olduktan sonra da istihbarat çalışmalarına devam ettiği vurgulanıyor. Tuğgeneral Ersöz hakkında arama emrine rağmen hala kayıp.

İkinci iddia da vahim...

Yasadışı işleri için ekip kurdu


Eruygur ile ilgili ortaya atılan bir başka iddia da önceki operasyonlarda tutuklanan emekli askerlerle ilişkisi olduğu şeklinde. Tutuklanan albay Fikri Karadağ, emekli Yüzbaşı Zekeriya Öztürk ve Muzaffer Tekin’in sık sık Fenerbahçe Orduevi’nde buluştukları idda ediliyor. Eruygur’un bütün illegal istihbarat ve takip işlerinin, gözaltına alınan Jandarma istihbarat Teknik Daire eski başkanı albay Atilla Uğur tarafından yürütüldüğü ileri sürülüyor. Uğur’un, yasadışı işler için özel bir ekip kurdurduğu yine iddialar arasında.

Albay Uğur, Apo’yu sorguladı

Son operasyonda Antalya’daki evinde gözaltına alınan Kıdemli albay Atilla Uğur, 1999’da Öcalan’ı İmralı’da sorgulayan ekibin başındaydı. Daha önce Ankara ve Diyarbakır’da Jandarma İstihbarat Teşkilatı grup komutanlığı yapmış ve Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı görevini de yürütmüştü. (Vatan)