Kahramanmaraş yerel medyasında haftalık olarak yayınlanan Özgür Haber Gazetesi, geleneksel hale getirdiği ve bu yıl sekizincisini gerçekleştirdiği ‘başarı ödülleri’ gecesinde bürokratları, siyasetçileri, işadamlarını, basını bir araya getirdi, ödüle layık yerel yönetici, siyasetçi, bürokrat, sivil toplum lideri ve işadamlarına plaketler verildi.

16 Nisan 2010 günü akşam Devlet Su İşleri Cumhuriyet Salonunda gerçekleşen ve canlı müzik eşliğinde gerçekleştirilen gecenin açılış konuşmasını yapan Özgür Haber Gazetesi Sahibi Neşe Yıldızhan, kendisini yalnız bırakmadıkları için davete icabet eden konuklara teşekkür etti.

Yıldızhan yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Atalarımız; ‘marifet iltifata tabidir’ diyerek marifet sergileyen kişilerin övülmesi ve ödüllendirilmesi gerektiğini hepimiz biliyoruz. Gazete olarak, bizlerin de tam olarak yaptığı aslında bu. Yani 8 senedir bulunmuş olduğu kulvarlarda marifet sergileyenleri ödüllendirmek ve onlara bir nevi yaptığı hizmetlerinden ötürü teşekkür etmek. Ama bunlardan daha da önemlisi, bana göre; ‘Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane’ mısralarının anlattığı gibi, yılda bir gün bile olsa bu memleketin birbirinden değerli insanlarını bir araya getirmek, bir masa etrafında birleştirmek, birbirleri ile biraz daha kaynaştırmak. Bunu da yapabiliyorsak ne mutlu bize.”

“BELEDİYE OLARAK, ÇOK
BÜYÜK MESAFE KATETTİK”

Sanatçı Biray Yıldız’ın birbirinden güzel şarkı ve poy tarzı müziği eşliğinde yenen yemeğin ardından çeşitli alanlarda başarılı olan siyasetçi, bürokrat, yerel yönetici ve işadamlarına plaketler verilirken, sosyal belediyecilik alanında çığır açması sebebiyle bu ödüle layık görülenlerden biri olan belediye başkanı Mustafa Poyraz da konuşmasında şunları söyledi:

“Özgür Haber sekiz senedir yerel medyada, düzenli olarak çıkıyor. Şehir adına hizmet üreten, kentin sorunlarını bizlere aktaran basın mensuplarını takdir ediyorum. Buraya gelenlerin tek bir amacı var, o da bu şehirde bir taşı nasıl diğer taşın üzerine koyarım kaygısı, telaşı. Kahramanmaraşlı olmak bir ayrıcalık. Ben Kahramanmaraşlıyım diyorsak, işin yüzde 50’lisini halletmişiz demektir. Biliyorsunuz, 4 büyük ana şehrin ortasındayız ama, aralarında ezilmedik, hep koştuk, bunun çabası içinde olduk. Siyasi parti gözetmeksizin herkesin hizmetine koştuk. O günlerden bu güne kadar da çok mesafe aldık. Bugün Kahramanmaraş’ın ihracatı konuşuluyor ki, bu bir hedeftir. Hedefi olmayanın başarıyı yakalama şansı yok. Biz, belediye olarak bu şehirde eksik bir şey olmasın istiyoruz. İnanıyorum, gelecek günler bu günlerden daha mükemmel olacak. Bu arada, idrak etmekte olduğumuz kutlu doğum haftasının hepimize hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum”

ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLENLER

Konuşma ve yemeğin ardından, alanlarında gösterdikleri başarıdan ötürü başta Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a, CHP Milletvekili Durdu Özbolat’a, 19. Milletvekili Ökkeş Şendiller’e, SGK İl Müdürü Mehmet Dere’ye, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay’a, Gen.Cer.Uzm.Dr.Mustafa Çolak’a, BBP İl Başkanı Bekir Kılıç’a, TÜMSİAD Başkanı Adnan Toprak’a, KAGİD Başkanı Gülayşe Yetmez’e, Ali Arpasatar’a, şehir plancısı Hatice Koç’a, Zirve-Rekor Dershaneleri Md. İbrahim Kara’ya, Genç MÜSİAD Başkanı İsmail Bağrıaçık’a, müteahhit-inşaat mühendisi Abidin Doğanay’a, Kahramanmaraşspora katkılarından ötürü Fikret Fındık ve Ayakkabı Merkezine plaketler verilerek ödüllendirilmiş oldu. (Kimlik Gazetesi - www.kanal46.com)