İngiliz bulvar gazetesi The Sun, kamuoyunda maço tavırlarıyla da adından söz ettirmeyi başaran Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in gizli eşcinsel olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi.

Putin'e özel ABBA konseri

Son olarak Rus basınında Putin'in, anketlerde eşcinsellerin favori pop gruplarından biri olarak gösterdiği, 1970'lerin ünlü pop grubu ABBA'hayranı olduğu ve grubun şarkılarını yeni versiyonu ile okuyan İngiliz müzik topluluğu Bjorn Again'i, özel bir konser için Moskova'ya getirttiği yönünde ortaya atılan iddialardan yola çıkan The Sun, okuyucularına Rus liderin cinsel kimliği konusunda ne düşündüklerini sordu.

Putin'in yabancı siyasetçilerle çekilen samimi pozlarını toplayan gazete, Rusya Başbakanı'nın Kamçatka bölgesine düzenlediği gezide çektirdiği yarı çıplak pozlarının da, iddialarını destekler nitelikte deliller olabileceğini vurguladı.

İlerleyen yaşına karşın düzgün fiziği ile dikkati çeken Putin, Rus kadınlarının beğendiği erkekler listesinde de üst sıralarda yeralıyor. Rusya'daki eşcinsel grupları da, daha önce Putin'in eşcinsel olabileceğini öne sürmüştü. Bu arada Putin'in basın sözcüsü Dimitri Peskov, Rus Başbakanı'nın iddia edildiği gibi özel bir konsere katılmadığını açıkladı.