Bir ekonomist, bir işadamı olup, fabrikasında iplik üreten ve dokuma ile uğraşan işadamı Mehmet Sabancı, yine bu bayramda da ilmek ilmek, nakış nakış sevgi dokudu, gönüllere bir kere daha taht kurmayı başardı.

Her yıl Ramazan Bayramının ikinci, Kurban Bayramının da üçüncü günü, siyasi hiçbir hesabı, beklentisi olmayan gönül dostları ile bir araya gelen, bayramlaşan Mehmet Sabancı, 10 yıldır sürdürdüğü geleneği bir kere daha yaşattı, dostlarıyla kurduğu gönül köprüsünün temelini daha da sağlamlaştırdı.

İdrak ettiğimiz Kurban Bayramının üçüncü günü, saat 15’de, 12 Şubat Parkı karşısındaki kendi bürosunda yapılana bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Sabancı, insanları, dostlarını Allah rızası için sevdiğini ifade ederek, nice bayramlarda buluşmayı nasip etmesi için Allah’a niyaz ettiğini söyledi.

Bayramlaşma öncesi Kur’an-ı Kerim okundu. Devlet Çam, Rıdvan Cinkara ve Gani Yaşar isimli davudi sesli hafızların okuduğu Kur’an-ı Kerim huşu içinde dinlendi, eller bir kere daha duaya kalktı.

Hatip insan Rüstem Çetinkaya ise, idrak ettiğimiz Kurban Bayramının mana ve ehemmiyetine ilişkin nezih bir konuşma yaptı, sevginin en yüce değer olduğunu ifade etti, iman, oruç ve sevgi üçgeninde insanlara verdiği mesajla, yürekleri ferahlattı. Çetinkale, bayramların birlik ve beraberliğin simgesi olduğunun altını çizerek; “Toprak olun ki, gül bitiresiniz. Dünya bir çiçek bahçesi ise, o bahçenin dikenlerini ide unutmayacaksınız. Şayet edindiğiniz bilgi, amele dönüşmüyorsa, o bilgi geçersiz akçe gibidir, hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur” dedi ve çok manalı sözler sarfederek, gönülleri fethetti.

SEVGİ ALLAH RIZASI İÇİNDİR

Geleneksel bayramlaşmanın mimarı Mehmet Sabancı, insanları Allah rızası için sevdiğini söyledi. “Hepinize nice bayramlar diliyorum. Gönül dostlarım… Buraya gelirken, özel davet etmedim kimseyi. Sizler zaten bayramlaşma geleneğimizin gününü, saatini biliyorsunuz. Allah daha nice bayramlar, bayramlaşmalar nasip etsin. Ben, Sabancı olarak hepinize hakkımı helal ediyorum, siz de helal edin ne olur! Bu dostluklarımız, inşallah cennette de devam eder. Hepimiz zincirin birer halkası gibiyiz. Lütfen, bu halkayı koparmayın!” diyen Sabancı’nın bayramlaşma törenine yaklaşık 210 kişi katıldı.

Sabancı’nın bayramlaşma törenine MHP Milletvekili M.Akif Paksoy, Anavatan Partisi eski il başkanı M.Nazan Öncül, Pazarcık AKP belediye başkan aday adayı Mete Eskigün, TES-İŞ Şube Başkanı Lütfi Ergin, Nokta Market sahibi Halil Karadaş, İstanbul Maraş-Der yönetim kurulu üyesi Ali Cemal, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çetinkaya, Asya Lojistik sahibi Bekir Eryılmaz ayrıca mahalle muhtarları, vatandaşlar ve eski siyaset arkadaşları katıldı. (Haber ve fotoğraflar: Kimlik - www.kanal46.com)