Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl kente getirilen Midilliler anne oldu.


Yeni doğan Midilli taylarını görmek isteyen vatandaşlar, Arslanbey Mesire Alanı’na akın etti.
Geçen yıl Eylül ayında Kahramanmaraş’a getirilen ve üç dönümlük arazi üzerinde kurulan çiftlikte yaşayan Midilli atları, Kahramanmaraşlıların maskotu oldu.
Arslanbey Mesire Alanı Görevlisi Ziraat Mühendisi Zooteknist Mehmet Pişkin, Midilli atlarının rahatı ve konforu için her türlü ayrıntının düşünüldüğünü söyledi.
Pişkin, “Geçen yıl Eylül ayında İstanbul’dan alınan 6 at, çiftliğe getirildi. Şu anda 3 erkek, 3 dişi olmak üzere 6 Midilli atı mevcuttur. 3 erkeğimizin 2 dişisi, doğum yapmıştı. Bunlardan biri 31 Temmuz’da, diğeri de 9 Ağustos olmak üzere 2 yeni yavrumuz mevcuttur. Diğer dişi atımızın da 2-3 ay gibi kısa bir süre sonra doğum yapmasını bekliyoruz. Burası gün geçtikçe daha güzel ve canlı hale geliyor. Atlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor” dedi.
Üçüncü tayın doğumunun da yakın olduğunu kaydeden Pişkin, “Taylarımızın isimlerini henüz belirlemedik ama fikir alıyoruz. Mesela 31 Temmuz’da doğan Yağız’ın yavrusu sarı tayımıza değişik isimler geldi. Mesela Kahraman, Güneş veya burası Arslanbey Mesire Alanı olduğu için Arslanbey ve Sarıaslan isimleri önerildi. Diğer tayımız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bir gün önce dünyaya geldiği için genelde ve en çok Cumhur ismi önerilmektedir. İsim belirleme safhasındayız ama önerilere açığız” diye konuştu.(İHA)